Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

П`ятниця, 29.03.2024, 17:41

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2010 » Травень » 9 » Я НЕ ЇВ МИЛА! (Фельєтон)
14:34
Я НЕ ЇВ МИЛА! (Фельєтон)

                                            Я НЕ ЇВ МИЛА! (Фельєтон)

         - А куди це ви пане чимчикуєте? -затулив міськрадівські двері здоровезний поліцаюга з погонами поручника Ржевского на плечах, ніжно помахуючи  перед моїм носом спецзасобами – довбнею та кайданками.

- Д-до пана Ратушного, н-на здибанку, себто на прийом, по понеділках заплянований. Ниньки він благодійну акцію чинить, голодних і пригноблених приймаючи,бо шкодує небораків, плачучи гірко.

         - А ти зареєструвався у місцевому відділку муніципальної поліції? Документи для досьє подав, за місяць до того? Ну,там вхідний нумер, вихідний, картка персони, три фото, заява в 4-х, біографія в 7- ми примірниках, банківський рахунок, довідку про те, що в капіталістичних арміях не воював, не притягувався, не сидів, дебет-кредит, сексуальна орієнтація, проба на алькоголізьм, наркоту…   Ні? Ну то вільний, чудь перелітна.

- Н-не маєте п-права - квилю пересохлими губами. Й- я на вас  у газету, Президенту, - добиваюся  свого.

- Ах ти свиното неотесана, пикою, в акурат на Юзефа Обсервишина схожий, що Інтерполом в розшук, а паном бургомістром персоною «нон-грата», оголошений.

Та й тріснув мене по кумполу гумовою довбнею, падло.

         - Дзісь, муніципалами в Ратуші, викрита антинародна група, що на самого Бургомістра, коб йому вічно жити, замах готувала. Семеро їх  у  бандформуванні було – вели підривну роботу, жеби цепа нагрудного і трона мерського позбавити. Сказавши таке, вибив мене копняком в двері, які я носом відчинивши, вилетів до постаменту вождя, де дві світлові бульки, як куля в лузу, в ГРК  «SIS», на кубку міського голови.

Схлипуючи, та кульгаючи на ліву ногу, мацаючи обдертого носа, подався до супермаркету «НАШС КРАЙС» купити тюльки і хліба на вечерю. « Не пий червленого вин- а- а- а…» - гримів там музон.

…В неосвітленому, просякнутому запахами псятини і котячих весіль, коридорі рідного барака на «Сахаліні», мене перестріли троє муніципалів з крісами непереваги, пирснули в око «черемухою», та й повезли до криміналу. Там, просвітивши черево рентгеном, виявили в мені кавалок мила  «Суничне», в обгортці.

- «Ти з*їв мило, сволото, з метою заволодіти ним, викравши в супермаркеті і пронісши в своєму організьмі?» -визвірився голова «трійки». Оголосили вирок: «Щоби повернути предмета приватної власности, доля в якому належиться самому пану Ратушному, волимо допитати Ю.Обсервишина з застосуванням інструментарію, в забійному цеху «Підсобне ВРП» на шахті 3, після чого розчленувавши, вилучене з його пуза мило, ціною 0,50 коп. за 1 шт., Вінницької миловарні, повернути законному власнику, для реалізації.»

         - Я не їв мила! – кричу, несамовито пручаючись. -Нігди нє ядлем тоалєтовего мидла, яснє паньство! - з переляку  перейшовши на польську, верещу пораненим дзіком, добре уявляючи, що на мене чекає.

 

-Ну, що ж не хочеш добровільно… Анестезіолога!  Вбіг двометровий амбал з ковальським молотом в руках.   – Наркоз!

- Я не їв мила! – ледве хриплю. Пошкодуйте заради діточок дрібненьких, ваша муніципальська світлість. Заради ваших червоних лямпасів, жеби ви їх до смерти не зносили, при доброму здоровлі бувши!

         - То ти мені зичиш такого короткого віку, польський шпигуне?! Без наркозу!! - Я не їв мила.- шепчу неслухняними губами, майже зімлівши зі страху.

- Тихо, Юзю. Ти не їв мила – схилилася вірна Ґандзя з корвалолом в руках. Завтра до священника – переляк відмолювати. А може, це в тебе струс мізків, від поліціянтської гуми?  Розвиднілось. Ані тобі муніципалів, ані допиту з ковальським молотом, ні амбала. Слава Тобі…

Але ж добре відаю, що вони таки є, і тілько оден Пан Біг відают, якого наказа вони отримают сеї ночі, чи на світанку.

 

          

                            Завше і всігди ваш Юзьо Обсерватор з Коломиї.

                                                (Ниньки волиняка)             

Переглядів: 732 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

...

Погода в Нововолынске

Опитування