Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

П`ятниця, 29.03.2024, 15:13

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2010 » Вересень » 22 » НОВОВОЛИНСЬК НЕ ЄВРОПА
12:43
НОВОВОЛИНСЬК НЕ ЄВРОПА

НОВОВОЛИНСЬК НЕ ЄВРОПА

 

                Після 23-х років перебування посеред зігнутих хребтів, славослів’я та підлабузництва, зовсім не важко захворіти на зіркову хворобу чи на манію величі. Віктору Сапожнікову, мабуть,  дуже тяжко спостерігати, як в Нововолинську один за одним постають непідконтрольні йому засоби масової інформації, що правдиво висвітлюють події міського життя. Мало того, він сам часто стає об’єктом нещадної критики з їхнього боку. І  по-справедливому.

Користуючись покірністю членів територіальної громади, яка раз за разом довіряла йому кермо міста, він фактично створив на території Нововолинська середньовічне графство, чи герцогство типу Лівонської Курляндії, де всі служать тільки йому, наближеним васалам і своякам. Користуючись майже необмеженою владою, в умовах абсолютно не передбаченого «Законом про місцеве самоврядування» контролю за його діями, він та його команда утвердили в міському депутатському корпусі касту «своїх» з числа депутатів фракції БЮТ та ін. Які проголосовують всі проекти міського голови, часто порушуючи Закон за майже повної відсутності прокурорського нагляду щодо дотримання конституційних прав і свобод громадян.

Стверджую: Нововолинск не  Європа, якою намагаються зазомбувати мешканців владці, а її, даруйте, нужник. І я доведу це. Ви рахували кількість магазинів, які виростають ніби гриби після дощу, що торгують закордонним дрантям? А кількість завезених на ринки міста, з  ЄС, старих автомобілів, телевізорів, пральних машин, взуття, протермінованих продуктів харчування, запасних частин до авто, часто-густо не нових, гуми до них, мікрохвилівок, холодильників, газових котлів і колонок, «беушних» скутерів, роверів, тостерів, мобільних телефонів, газових і електричних кухонних плит, комп’ютерів, плейєрів, радіоприймачів, сателітарок та інших електронних цяцьок, посуду… Які  Європа, справжня, а не видумана, пошпурила на смітники. Перелік можна продовжувати дуже довго. Про те, як місцева влада надає комунальні послуги, беручи плату в повному обсязі за обігрів землі, руду каламуть, що тече з кранів та роботу ЖКП, скромно промовчу.

         Горбаті тротуари, переповнені сміттєві контейнери, облуплені фасади, вічна туга влади за ямковим ремонтом доріг, підтоплене житло в приватному секторі, часті відключення електрики, стихійні сміттєзвилища… ви таку Європу бачили під час своїх численних закордонних відряджень панове чиновники міськради? А може зауважили безсоромно роздуті штати в європейських меріях і бурогомістратах?

Звичайно, нова міська газета «НОВОВОЛИНСЬК» це вам не приручено-кишенькова комунальна, з безліччю портретів та хвалькуватих публікацій, що прославляють перших осіб міста. І не по рознарядці зверху, по установах та шахтах, сотнями і тисячами розповсюджуються її номери. Тільки тому, що люди побоялися свідчити про розпорядження з міської ради не брати її для продажу в кіосках і магазинах, будемо вважати, ніби цього не було. В людей з’явився вибір!!! Після стількох років мертвої цензури в ЗМІ, подуло свіжим протягом змін і надії на краще життя в місті шахтарів.  Без тотального хабарництва в медицині, масових порушень законів України в міськраді, поборів в школах та «задеридогорирукія» народних обранців.

 

 

Без поклонів і поз у вигляді «Г», які стали настільки звичними, що  дехто і уявити не може без них своє подальше керівне життя. Глитаї в Європі не крадуть так люто, як в Нововолинську.

Якщо панове українці хочуть радикальних змін у форматі різкого покращення свого добробуту, довготривалого і гарантованого, то не потрібно боятись ідучи на вибори. Вибір цього разу буде великий. Потрібно прагнути Європи, щиро бажати побудувати її в себе, а не підходити до цього наполоханими, з дешевою підлабузницькою міною, декларативно, заангажовано і брехливо.

Для прикладу: порівняйте добробут і доходи простого трудяги-нововолинця і тих, кого він обрав собі в наймити. Про справжній розмір яких можна лише здогадуватись - міськрадівські держслужбовці, порушуючи закон, не оприлюднюють податкових декларацій в ЗМІ. Проте, це можна легко  встановити по їхньому випещеному вигляду, помешканнях, одежі. Не буває колишніх комуністів, як і КГБістів, що б вони не плели. Перефразовуючи відомий вислів «вождя світового пролетаріату», можна сказати: вождизм = тоталітаризм і феодалізм + «прихватизація» народного добра по всій країні. Так недовго і до «С вещами на выход!» докотитися, чи до нового голодомору.

Почувши про балотування на міського голову кандидатів із числа його заступників, так і хочеться сказати: «Панове, а хіба не ви зі старим головою 10 років  сьорбали юшку з одного казанка? Корупційного. Чи  вже розкаялись?» Щось не віриться. То і заявіть про це публічно, на зборах громади чи слуханнях. Так і так, мовляв, свинота я неотесана, розкаююсь і ридаю гірко. Про відомі мені факти розкрадань громадського майна публічно повідомлю у своїй виборчій програмі. Коли чекати?

Чи не ви служили йому вірно, та і фактів зловживань на широкому полі приватизації ви знаєте достобіса, проте мовчите. То і як з таким багажем знань та ще й зі старої сапожніковської гвардії, приміряти на шию мерського цепа? Про яку зміну влади може йти мова. Вождизм продовжуватиметься. І крадіжки - теж. Дехто із заступників міського голови давав команду керівникам комунальних підприємств звозити на громадські слухання працівників цих установ, щоби ті проголосували за здорожчання комунальних тарифів на послуги. Хто ж це був? Без дотримання процедури ведення зборів, без головуючого, секретаря… Кажете, комунальники такі ж члени громади? Такі та не такі. Вони люди зацікавлені і вами налякані. Де в Статуті територіальної громади є пункт, що працівники комунальних служб можуть підміняти всю територіальну громаду? А що громадяни не прийшли, то територіальна община таким чином, проголосувала проти підвищення вартості послуг. Ногами. А головний наглядач – прокуратура, промовчала.

         Це означає, що абсолютно всі громадські слухання, які ви зорганізували і провели за вказівкою міського голови, впродовж 10 літ, були виконані з грубими порушеннями українського законодавства та Статуту міста. А якщо так, то і ціни на послуги – незаконні. Дров за правління В.Сапожнікова було нарубано немало. Це знають всі. Я неодноразово попереджав в своїх публікаціях, що так завжди не буде, а тільки погано і дуже погано, для певної категорії владних керівників. Момент істини настав. Ті, що провели на цих посадах не одну п’ятирічку не зважаючи на, ну дуже вже «тяжкого» плуга влади, якого перли трохи не надірвавши пупа, вельми прагнуть іще  раз в нього впрягтись.

Чого б це, раптом знову? Я знаю, а ви здогадайтесь самі. Це неважко.                 

   

 

 

Не вщухають погрози на мою адресу з обіцянками судової і фізичної розправи.

          Обласна прокуратура на своїх сайтах стверджує, що замах  на життя нововолинського журналіста І.Желізка характеризується як побутовий. І ніякого відношення до виконання ним своїх професійних обов’язків не має. Що переслідувань за іншодумство і політичні переконання не було.

         Уявіть собі: іде слідство, яке далеке до завершення, а Волинська прокуратура вже зробила висновки. На мою думку, це помста за «Звернення» І.Желізка до Нововолинської громади – результат його журналістського розслідування про організовану злочинність в Західному регіоні держави. А депутати міськради хоч би муркнули, вказівки ж бо не було. Самого «Звернення» теж не розглядали.

Знищується підприємство РО «Львівська жінка», викрадені кошти, майно на мільйони доларів, псуються кабельні мережі та обладнання в містах Ново волинську, Ковелі, Стебнику, Жовкві – злочин на злочині. Явно діє організований кримінальний синдикат, а правоохоронними органами за фактами викрадення майна, абонентської  бази і знищення фірми до цих пір не відкрито карних справ. Ось в якому місті ми живемо. Роки ідуть, а пики ті самі.

Заходячи в кабінку для голосування, щоб віддати свій голос за  депутата і одного з кандидатів на міського голову, мусимо сім разів подумати перед процедурою вкидання бюлетеня в скриньку. Потрібно не зводити цей процес до байдужого, механічного руху, аби відбути чергу, а зі всією відповідальністю проголосувати за людину, яка не краде, не бреше і не боїться. Посеред претендентів будуть і такі. Розпізнайте їх, хоча це нелегко. Час є. Від цього залежить, як ми будемо жити наступні п’ять років. Не даймо себе обманути знову! Проголосуймо за майбутнє молоді і дітей. Повірте, запасу економічної міцності, кількості комунального майна та міської землі, духовності, конституційним правам і свободам громадян надходить кінець. Ще одного такого катаклізму Нововолинськ  не витримає.

                   Наостанок скажу так. Ми, громадяни міста Нововолинська в більшості своїй люди небагаті, проте чесні і духовні. Совісні та порядні. То і кілерів найняти, як було зроблено кимось у випадках з депутатом Є.Кліндуховим, журналістом І.Желізком, членом УРП В.Коптюком або вартовими кабельних ліній під час акції «Нововолинськ без Сапожнікова», чи подати 7 судових позовів на владу, ми не можемо. Та й Бога боїмось. То проголосуймо 31 жовтня, за дійсно достойну звання міського голови, людину. За Ірину Лузанчук – директора КТ «Львівська жінка», дружину журналіста Ігоря Желізка, котрого вбивали в під’їзді його ж будинку.

І наприкінці. Після виборів у місцеві ради Нововолинськ більше  не залишиться таким, як був до цього. Навіть у випадку приходу в мерію нового-старого голови. Часи змінились і люди вже не покірне бидло. Я не заздрю прийдешньому меру і його команді. Розгрібати корупційні завали – справа невдячна, проте необхідна. Повернення присвоєного комунального майна – завдання № 1. Очищення від старих корупційно - кострубатих кадрів у міській раді - №2. Без цього, переріжемо самі собі пуповину. Їхня мораль для нас, корінних українців, що для риби парасоля. Українці народ безсмертний! Щоби стати щасливими, треба твердо у це повірити.

 

16.09.2010 р.        Анатолій Бідзюра, журналіст газети «НОВОВОЛИНСЬК»
Переглядів: 573 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

...

Погода в Нововолынске

Опитування