Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

П`ятниця, 19.04.2024, 22:07

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2010 » Листопад » 11 » ПОМИНАЛЬНА ЗА МАЙНОМ КОМУНАЛЬНИМ
16:27
ПОМИНАЛЬНА ЗА МАЙНОМ КОМУНАЛЬНИМ

                                      ПОМИНАЛЬНА  ЗА  МАЙНОМ  КОМУНАЛЬНИМ

 

                   «Ба, які знайомі всі обличчя!»  подумав, проаналізувавши  повідомлення Нововолинської ТВК про склад депутатів міськради нової каденції в «НМ» від 4. 11. 2010 р. Ці вже точно доцуплять те, що залишилось від попередніх.

Гегемони з відомої всім сердечної партії, мавши у минулому 54% впливу, нині добилися тільки 42,5% . Проте, в їхніх рядах з’явилось багато свіженьких, що готові хоч зараз дерти руки і «касіть бабло». Трохи більше їх у селищній раді Жовтневого – 46%. Плакали жалюгідні рештки майна і землі територіальної громади! І не  вдіють тут нічого декілька чесних і порядних, що прийшли у міську раду на гребені надії щось змінити. Ну, що ж. Її величність громада сама захотіла  продовження наступного, довжиною в 5 років, корупційного серіалу.  Нічого не зміниш. Паталогічної жадібності не поменшало, як видається.

         Одне виправдання: вона, громада, сама не відала, що творить. Слабка втіха бо заможнішою вона від того не стане, найімовірніше – стане зі старцівською торбою.

                   І даремно радіє  В. Сапожніков, вчетверте здобувши титул «вождя всіх червоношкірих». Тут не тріумфувати потрібно, а голосити. Схоже, що це і для нього  стало несподіванкою. Поміркуємо. Підтримати його владу прийшло 49,3 % від загальної кількості в 41565, цебто 20562 виборці. Не підтримала жодного з кандидатів на міського голову 921 людина. Зіпсованих бюлетенів  майже пів-тисячі. ТВК, як і велить недосконале виборче законодавство України, вивела цифру у відсотковому еквіваленті – 65,1 всього народу за нового-старого голову. Ура! Проте, не «уракайте». Існує зовсім інша арифметика, правдива. Від загальної цифри 41565 виборців, його 13431 голос складає заледве 32,3 %. Оце і є момент істини. Якби на виборчі дільниці пройшла тисяча людей то ви, вже вкотре, знову «перемігши» таким чином, теж вважали б себе всенародно обраним? Схоже, так воно і було б.

Втрачаєте електорат пане. В порівнянні з 2005-м, недорахувались біля 3500 голосів.

Якщо  не сподобається мій підрахунок, можна і по іншому. Вибори до місцевих рад, це по суті, майже громадські слухання, або, як вам  завгодно буде, всеміський референдум по виявленню довіри претенденту на звання наймита громади. Якщо так, то на ньому «За» вас проголосувала 13431 особа, «проти» - 27715, «утримались» - 921. Ви «пролетіли», однозначно. І тільки «Закон про вибори», недосконалий, як і все в цій державі, прийнятий Верховною радою «під себе», дозволив вчетверте посісти посаду на яку по загальнолюдських критеріях, не заслуговуєте.

Уявляю, яку бурю негативних емоцій викличе ця публікація у підконтрольних ЗМІ – «Нашому місті», КТ ТТІ, радіо… Та й не принизити я вас хочу, а щоб зрозуміли, що проголосувавши хто як, в т.ч. і «ногами», майже 28000 нововолинців  не захотіли бачити вас на посаді міського голови. Як і інших претендентів. З тієї самої причини не можна вважати, як вбачається, повноцінними депутатами й тих громадян, що пройшли у міську раду по мажоритарці та партійних списках.

Такого бруду, як цього разу (займаюсь виборами з 1990-го), я ще не бачив. Починаючи з перешкоджання роботі журналіста та безпідставної спроби відмови у реєстрації окремих осіб і партій аж до відвертої агітації на східцях виборчої дільниці. Кажу те, що сам бачив. Хоча, якщо відверто, надія мінімізувати корупційний вплив місцевої влади на життя простих людей у форматі крадіжок майна і землі громади,  у мене була. Принаймні, нічим не підтверджувані сподівання.

Після виборів Президент України В.Янукович визнав численні порушення і дав доручення з метою запобігання їм у майбутньому, напрацювати і прийняти новий закон про народне волевиявлення в Україні. Замінив Генерального Прокурора України, надивившись на все. Обіцяє новий «Закон про боротьбу з корупцією». Дай Боже…Та і міжнародні експерти наші місцеві вибори вважають недемократичними.

Скажу так: органи місцевого самоврядування в Україні (ОМС) – це органи місцевих сімей мафії, механізмами стримування апетитів котрих, ані міліція, ані прокуратура займатися не бажають. Ми – бидло бо обираємо щоразу, майже, одних і тих самих представників з «голубою кров’ю». В нас немає майбутнього через відсутність спротиву. Нами керують алкоголь, байдужість і страх. А ще совковий менталітет. Який ми генетично передаємо своїм нащадкам у спадок, багато з яких ледве вміють писати і читати, творячи через брак патріотизму свою власну, чудернацьку, попсово-пивну культуру зросійщеного зразка.

Хочу подякувати своїм 13-тьом виборцям з тих, що голосували за мене, українського націоналіста, з 1172-х,  що прийшли на дільницю № 20005 в ДЮЦ  31 жовтня. А також і 827-мом, що не прийшли, таким чином проголосувавши «проти» всіх. Яких я так і не зміг переконати, що в партії Конгрес Українських Націоналістів не бояться, не брешуть і не крадуть.

Життя продовжується. Звертаючись до бідних і багатих, чесних і злочинців, розчарованих і зневірених, брехунів і злодіїв, продажних і не, боягузів і сміливих, панів і холопів, пихатих владних посадовців і простих громадян, слуг і прислужників кажу: так завжди не буде. Як і не може продовжуватись та сама, стара кадрова та приватизаційна політика міського голови. Нововолинськ змінився за останні 5 років. Люди – теж. І зміняться ще більше, незабаром. Приклад -   націоналісти зі «Свободи», 17% відсотків котрих, стартували у Нововолинську міську раду.

 

 

 

         05. 10. 2010 р.                       Анатолій Бідзюра, Нововолинськ  

                                      Заст. голови МО «Конгрес Українських Націоналістів»

 

 

 

Переглядів: 500 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

...

Погода в Нововолынске

Опитування