Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Четвер, 25.04.2024, 08:38

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2010 » Листопад » 15 » СОРОК ПЕРШИЙ
16:48
СОРОК ПЕРШИЙ

                                                             СОРОК ПЕРШИЙ

                                        (репортаж з відкриття 6-го депутатського сезону)

                  

Цього року бабине літо припізнилось. Пройшов жовтень, а з ним канули в лету і брудні вибори до місцевих рад. Як опале листя з бульварних каштанів злинули додолу і зайняли свої місця на 5 років наперед, в «пеналі» на третьому поверсі, нові наймити Нововолинської громади. Тридцять сім із сорока – сьогодні, 10.11.2010-го.

Урочиста частина з богослужінням і церковними піснеспівами пройшла там, де і належало – у великій сесійній залі, яка відчиняється рідко. Це знаково: міська влада, схоже, знову буде займатися своїми старими справами гидко і непрозоро, як і впродовж минулих каденцій. Злі діяння не відлетіли у вирій разом з лелеками, а чорними ропухами залишилися зимувати в шахтарському місті. Шанс змінити історію Нововолинська на нещодавніх місцевих виборах, використаний не був.

В стиснутому просторі зали засідань, де змішалися депутати, оператори ТБ, журналісти, голова зі старими і новим заступником (двох колишніх відправили без пояснень виборцям чи то у вирій, чи у відставку), було парко. Посеред схудлої фракції БЮТ, гегемона і  невиправданої надії даремне минулої для міста (а для когось вельми продуктивної) п’ятирічки, панувало гарячкове піднесення у передчутті нового перерозподілу майна і землі територіальної громади. Сповнені своєї значимості та індивідуальної неповторності, рядові синиці в ній, раз-у-раз цьвірінькали до старого небожителя в очікуванні команди підняти крила для «правильного» голосування. Хтось за звичкою, а хтось тільки вчився це робити. Вчителі були гарні.

                   Ю. Єлева, тепер вже не перший заступник, вніс близько 7 поправок до драконівського «Регламенту» міськради. Одним з каменів спотикання в якому стала демократична формула - «Міський голова не має права коментувати виступи  депутатів». Але ж, дуже хочеться. Підім’яти всіх сорок, обраних народом!

Затвердили нового заступника міського голови. Ним став Савік. Ні не Шустер. А Едуард Анатолійович з «Партії регіонів», колишній офіцер міліції, нині бізнесмен. Цікаво,  чим керувалися його колеги-однопартійці, даючи згоду на це призначення? Для лобіювання власних бізнесових структур чи для контролю за діями Віктора Борисовича? Подібно Башкаленку, в Луцьку…

Списком, не обговорюючи кандидатур, сесіянти затвердили виконавчий комітет, папуг депутатських комісій та деяких посивілих на посадах шпаків, що вперто не бажають полишати «виснажливу» державну службу і відлітати у пенсійний вирій.

         Одним словом, короткими помахами крил впродовж нетривалого часу, було затверджено на посадах близько 120 осіб. В т.ч. В.Д. Рожелюка, заступника міського голови-секретаря міськради. Представнику прокуратури, схоже, про незаконне сумісництво цих двох посад нічого не було відомо. З низкою різких заяв щодо неприпустимості призначення «своїх» людей, без обговорення з депутатами їхніх кандидатур, виступив голова МО ВО «Свобода» Олекса Гольчук. Начальство мовчало, змінюючи колір облич з синіх на червоний. Крити було нічим, а цупити ще не пора.

Сесію закрили. Як і відкрили – без державного Прапора і Гімну. Посеред гамору і шуму хтось з обслуговуючого персоналу знервовано радив поспішати: холоне обід у фуршетній залі, замовлений на 38 персон. Ну, чим не корупція? Намічався короткий переліт по маршруту «міськрада - ресторація «Круїз». В робочий час. Депутати - члени ВО «Свобода», відмовились. Решта стартувала. Хто платив? Як потім доведеться розраховуватись за це? Чим? Громадським  майном?

Тотально цупити яке, схоже, розпочнуть вже з наступного сесійного засідання.

А в цей час. Ледве одужавшому після замовного (?) замаху на вбивство журналісту і власнику кабельного телебачення «Львівська жінка» Ігорю Желізку, від   державної виконавчої служби управління юстиції надійшов ультиматум сплатити заборгованість по відпускних платежах. Інакше, заарештують майно.

         І нікого не цікавить людина, яка дивом вижила після 15 ножових поранень. Як, схоже, не цікавить і розслідування кримінальної справи по цьому факту. Як і викрадення коштів, майна та абонентської бази на багато мільйонів гривень конкуруючою фірмою в містах Ковелі, Стебнику, Жовкві, Нововолинську. А навіщо,  владі бо байдуже, що «ЛЖ» в зв’язку з діяльністю місцевої організованої злочинної групи доводять до того квітучу фірму до банкрутства, не без допомоги правників.

         Депутати минулої каденції довідавшись, про всі ці неподобства із замахом та викраденням майна, сором’язливо промовчали, ніби незаймані дівчатка, так і не давши оцінки злочинам і не оприлюднивши своєї позиції з цього приводу. Команди  не було.

Можливо, депутати від влади - «Партії регіонів», натхненні своїм лідером, дадуть правдиву оцінку  жахливим подіям, які відбуваються в Нововолинську і змусять винних відповідати за всією суворістю українських законів. Можливо вони спитають правоохоронців про ще один замах на життя –  депутата Є.Кліндухова, кримінальна справа по чому, ось вже сьомий рік ковбаситься міською прокуратурою. А ще про узурпацію влади, мертву цензуру в комунальному «Нашому місті», провладному телебаченні і радіо, розкрадання майна громади, кумівство, свояцтво, корупцію в органах міськради, нецільове використання бюджетних коштів, скандали з дозволами на індивідуальне опалення та придбанням продуктів харчування для калік, дітей і хворих…

Хай там як, але на мою думку, без реагування на ці та інші дикі випадки, виборці через чотири роки обирати місцеву владу більше не прийдуть.

 

 

 

12.11.2010 р.                                     Анатолій Бідзюра, журналіст обласної газети

                                                        «Вільна думка», Нововолинськ

 

 

 

 

 

 

 

        

 

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 690 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

...

Погода в Нововолынске

Опитування