Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Четвер, 25.04.2024, 12:25

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2013 » Липень » 30 » СВЯТО 1025-РІЧЧЯ ХРЕЩЕННЯ РУСИ У ХРАМІ ЧЕСНОГО ХРЕСТА
17:04
СВЯТО 1025-РІЧЧЯ ХРЕЩЕННЯ РУСИ У ХРАМІ ЧЕСНОГО ХРЕСТА

Розпочалося зі урочистої Літургії. Як і у всіх храмах України. Як і на Володимирській гірці біля пам’ятника Володимиру Великому, що народився у наших Будятичах. Правда, у Москві свято провели на день раніше. Очевидно, щоби підкреслити свій статус «старшого брата», який насправді, є набагато молодшим. Коли 988-го, року Божого, князь Володимир хрестив Русь-Україну, Москви ще не було. Вона постала тільки у 1147-му, більше, аніж півтора століття по тому. І віру православну до фінських, ханти-мансійських, мордовських, чудських та інших племен принесли саме українці. То виходить, що дочка народила матір? Так не буває. Як і не бувало ніколи раніше, щоби найвищий церковний ієрарх сусідньої держави приїжджав до святого нашого Києва на… бронепоїзді. Під виглядом охорони хреста Андрія Первозваного, якого привіз зі собою. Торжества із нагоди 1025-річчя хрещення України-Руси супроводжувались безпрецедентними заходами безпеки. Тільки однієї міліції, що охороняла найвищих посадових та духовних осіб багатьох держав нараховувалось, за офіційними даними, біля 3 000. А скільки снайперів на дахах, рамок металошукачів, солдатів внутрішніх військ, «тайняків» зі українських та російських спецслужб, схованих у чагарниках бійців «Беркуту» та «Альфи» - одному Богу відомо. Я немолода вже людина і говорив та буду говорити, що брехати, підлабузнюватись і боятись у ці повні безбожжя та бандитсько-олігархічної, брехливої ідеології, часи, яку з покірністю сприймає більшість українців, не буду. Так ось. Організатори християнських ювілейних торжеств, не пускаючи простий люд на Володимирську гірку, боялись. А найбільше – Бога Правди, Віри та Любові. Вони не пускали туди Христа. Ховаючись від Нього.

На слідуючий день, як бідні родичі, свої урочистості, там таки, проводили правонаступники Київської метрополії Візантійського патріархату – православні «неканонічного» Київського. Тобто, національного українського, у храмах якого Служби Божі проводяться рідною мовою. Хресну ходу  та Літургію після неї, охороняли 30 міліціонерів. Ухопили різницю?  З ними був Господь. Його святість, Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет, говорив про об’єднання двох найбільших українських православних конфесій у єдину Помісну і Cоборну Церкву. Дав би Бог. Тоді українська Церква стала б найбільшою у православному світі…    Більшою, за кількістю православних громад та прихожан, навіть від Росії.

У Хрестовоздвиженському храмі м. Нововолинська все відбувалося просто і щиро. У цей день його настоятелю о.Віталію виповнилось 33 роки. Привітаймо ж і ми його і побажаймо йому та родині довгих років життя, при міцному здоров’ї. І я вітаю всіх вас зі цим світлим та величним, для нашого народу, святом. Жінки! Будьте покірними своїм чоловікам. Не ви маєте головувати у сім’ях, а тільки ваші мужі. Ви не можете відбирати у них зарплату і проклинати їх, бо лише вони мають право розпоряджатися всім. Поважайте своїх чоловіків: вони є вищими від вас. Це  батьки ваших дітей і покликані вчити їх мужності, правді та сміливості. Мужі! Бути вищими від дружин, зовсім не означає гнобити та тиранити їх. Ви покликані Богом бути командирами родин, годувати і захищати їх від усяких напастей, ворогів та біди. Насилля, жорстокості, злиднів та кривди, і кохати, як самих себе даних вам Господом, своїх половинок. Бажаю всім вам мудрості, віри та процвітання.

29.07.2013 року             А.Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща. Нововолинськ

Переглядів: 328 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування