Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 19.05.2024, 23:03

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Квітень » 28 » ДЕРЕВ’ЯНА ТЕМА. ЧИ ВЛАДА?
13:45
ДЕРЕВ’ЯНА ТЕМА. ЧИ ВЛАДА?

         Я б не розпочинав знову цієї дерев’яної тематики, якби не онук, що запитав про самоврядування. Віджартувався, мовляв, це дяді, котрі хочуть все самі і собі… А  люди все показують здоровенні пеньки, яких раніше не зауважив. І знову, у Парку культури. Щось забагато їх стало у Нововолинську, навіть, якщо не рахувати зрізів кількарічної давнини. Та й у «мізерну їхню кількість», подивившись на окоренки, не віриться. Та хай буде так. Дерева старіють і починають становити небезпеку для городян – їх треба зрізати. Може, і негайно. Де дівається деревина у величезних, як переконався, кількостях? Чому це не цікавить ВБзЕЗ і прокуратру? Вже не кажу за минулі роки.  Може бути, що дозвіл у Луцьку отримали на 76 одиниць, а звалили 176? Хто порахує пеньки і співставить із дозвільними документами? Принаймні, за останній 2011-й рік, про що у щорічному своєму звіті, міський голова - ні пари із уст.

       А тут, ще отримав листа на гербовому міськвиконкомівському бланку, по цій темі. Дозвольте,  перший заступнику-секретарю міської ради пане В.Д.Рожелюк, але я до Вас не звертався, а тільки до В.Сапожнікова. У Вашому офіційному документі, на моє прізвище, немає №№ актів обстеження зелених насаджень та №№ дозволів на вирубку від Державного управління охорони навколишнього природного середовища, як і їхньої кількості та грошової оцінки стовбурів дерев. Про що я просив.  І про що писано-переписано. Знову відписка. І знову «двійка» чиновникам нововолинських ОМС за фаховість  і профпридатність. Повна чи часткова. Не мені судити, хоча, свою особисту думку, маю вже давно. І як неодноразово переконався, максимально наближену до нововолинських реалій.

        Ріжуть дерава і у «козячому парку», біля двох засипаних шахтною породою, ще за «совєта», природних озерець,. Вразила велика кількість стихійних сміттєзвалищ посеред дерев. Маємо законну міліцію і муніципальну поліцію. То і навідувалися б туди, хоч зрідка. Ні, не для розгону дорослих любителів оковитої, а для профілактики і затримання нетверезих неповнолітніх, і щоб володіти ситуацією. А може, там теж раби?  Дивись, і на тріск зрізуваних дерев, звернули б увагу. Правда, це вам не бабусь ганяти, що торгують молоком з асфальту – посеред хащів можуть і писок набити. Та, про це, наступного разу.  

        Нічого не залишається, як знову опублікувати фото здоровезних пниськ, що раніше були деревами, і випарувались, як … самі знаєте що. Елементарною людською порядністю, зветься.

Заради справедливості скажу, що нові деревця, таки посадили.

 

 

27.04.2012 р.

 

Голова громадської організації «Україна+Польща» А. Бідзюра, Нововолинськ, Волинь.  

 

Переглядів: 439 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Rizky  
0
I am forever idnetebd to you for this information.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

...

Погода в Нововолынске

Опитування