Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 05.05.2024, 00:33

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Серпень » 9 » КОЛИ ЗАБОРОНЯТЬ УКРАЇНСЬКУ МОВУ?
16:47
КОЛИ ЗАБОРОНЯТЬ УКРАЇНСЬКУ МОВУ?

Протест МО «Конгрес Українських Націоналістів» м. Нововолинська

        

Вчорашнє підписання Президентом України В.Ф.Януковичем «Закону України про засади державної мовної політики» (08.08.2012 р.), на нашу думку, безумовно, стало чорним днем для українських патріотів і передвісником заборони української мови взагалі. Валуєвщина, виявляється, нікуди не поділась, вона живе і перемагає. Навіть у самостійній і суверенній державі. Коротка довідка: у  1863 р. у документі, що увійшов у історію під назвою «Валуєвський циркуляр», автором якого був царський міністр внутрішніх справ П.А. Валуєв, було заборонено видавати книги українською мовою, окрім окремих художніх творів.

Іще більшою несподіванкою стала майже повна відсутність протестних акцій  із боку ура-патріотів та окремих депутатських фракцій Нововолинської міськради, що позиціонують себе  із незалежністю та самостійністю Української держави, які задекларовані у Конституції України. І котрі, посилаючись на відсутність розпоряджень із боку їхнього вищого парткерівництва прикривають свій власний  страх перед владною «Партією регіонів». У країнах із розвинутою демократією – Польщі, Німеччині, Франції, США та інших, такий розвиток подій неможливо уявити: на вулиці для захисту рідної мови вийшли б мільйони громадян.

Окупаційна політика Кремля посилюється. Центральна влада нічого не робить для боротьби із корупцією, рейдерством, сватівством, кумівством та іншими злочинними проявами у м.Нововолинську, яке віддане на відкуп новітнім місцевим феодалам.

Табу у провладних місцевих засобах масової інформації на свободу слова, на критичні публікаціі у  ЗМІ про міських владних бонз і їхнє майно, забруднення довкілля, вирубку зелених насаджень, споювання людей у громадських місцях із благословення влади, дитячу поліклініку у бойлерній на 15 м-ні, роздаровування громадського майна і земельних ділянок родичам і слугам, розкоші і страшну прірву у достатках і способі життя між владуутримуючими чиновниками та простими українськими громадянами міста, закриття промислових підприємств, безробіття, занепад комунального господарства, масові виїзди людей на заробітки за кордон, неможливість знайти правду у правоохоронних органах і судах – ось далеко не повний перелік наслідків нашого страху і небажання змін на краще у власній державі. До яких додалися ще і проблеми із використанням нашого конституційного права застосовувати українську мову, як державну.

Повернімося до витоків наших багатовікових джерел, наших слов’янських початків, як окремого народу, нашої багатостраждальної, Богом даної нам, української мови, якою розмовляли наші діди-прадіди. Хай благословляють нас і нашу землю Володимир Великий та Данило Галицький. Хай незламний козацький дух, бойова слава і хоробрість вояків УПА надихають всіх нас. Слава Україні!

 

Голова МО «Конгрес Українських Націоналістів»  Василь Ковальчук

Заст. голови МО «Конгрес Українських Націоналістів»  Анатолій Бідзюра

 

м.Нововолинськ

09.08.2012 р.

Переглядів: 517 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Nicole  
0
How neat! Is it raelly this simple? You make it look easy.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування