Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Субота, 04.05.2024, 11:24

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Вересень » 24 » Не допустімо повернення тиранів!
11:36
Не допустімо повернення тиранів!

            ПРОТЕСТ

 

ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ  «УКРАЇНА + ПОЛЬЩА»

 

18 вересня 2012 року, у першому читанні,  Верховна рада України прийняла зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів, щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини, зокрема за наклеп. Законопроект вводить покарання у вигляді 2 – 5 років позбавлення волі за наклеп. У першому читанні закон набрав 244 голоси. За нього голосували регіонали, комуністи, позафракційні депутати та фракція Народної партії.

Громадська організація «Україна + Польща» висловлює свою рішучу незгоду і заявляє публічний протест у зв’язку із прийняттям т. зв. «Закону про наклеп», який як вбачається, подібний до сталінського, названого у народі - «Про п’ять колосків». Члени громадської організації «Україна + Польща» впевнені, що цей закон буде, подібно правосуддю, використовуватися вибірково проти іншодумців, незгідних зі офіційною позицією влади та за політичні переконання, і має на меті заткнути рота чесним журналістам та громадянам України.  Наступного разу, цілком імовірно,  Верховна рада голосуватиме за узаконення доносів. Такі положення щодо знищення свободи слова під страхом репресій, змусять багатьох журналістів відмовитися від будь-якої критики влади і перетворять державу Україна на країну жандармського зразка. Правда, будь-якої миті, може перетворитися у брехню і  трансформуватись у наклеп. Цей закон, є нічим іншим, як бажанням повернути нас у тоталітарні часи.

         Громадська організація «Україна + Польща» закликає всіх свідомих громадян України до спротиву, щоб змусити нині чинну владу відмовитись від антидемократичного законопроекту. Ви хочете бути ув’язненими на 2 – 5 років за критику, публікації у ЗМІ, а потім, цілком можливо, косо кинутий погляд? Вимагаємо відкликання антинародного закону, що передбачає можливе поліцейське переслідування громадян та надає можливість кидати невинних людей за тюремні грати, ліквідовує демократичні конституційні надбання за всі роки  Незалежності України. Не допустімо повернення тиранів! 

 

 

 

22.09. 2012 року                                                        м. Нововолинськ, Волинь, Україна

 

 

Голова громадської організації «Україна + Польща»  Анатолій Бідзюра

 

Заст. голови громадської організації «Україна + Польща»  Василь Ковальчук

 

Секретар громадської організації «Україна + Польща»  Ірина Лузанчук

 

 

Переглядів: 307 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

...

Погода в Нововолынске

Опитування