Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Понеділок, 29.04.2024, 15:33

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2021 » Липень » 22 » Нерентабельні містяни чи міська влада Нововолинська ?(Частина 1)
12:33
Нерентабельні містяни чи міська влада Нововолинська ?(Частина 1)

На початку лютого 2021 р. я звернувся до Нововолинського міського голови Карпуса Б.С. щодо відсутності громадського транспорту до району шахти № 1 міста Нововолинська. За прогнозом погоди, мали бути заметілі і мороз. Перед виборами кандидат у мери міста та кандидати в депутати міськради на зустрічах з виборцями цього району обіцяли, що рух до району шахти №1 буде налагоджено в найближчий час.

 

ТЕРМІНОВО

Нововолинському міському голові

Карпусу Борису Сергійовичу

 

Ковальчука Василя Петровича

 

 

Заява.

 

Вже років 10 відсутній громадський транспорт до району шахти №1. В тому районі проживає близько 400 мешканців, багато людей похилого віку та дітей, багато активних підприємств.

Добиратись до найближчої зупинки громадського транспорту  від кінця вулиці Тихої потрібно більше 3 км, до лікарні 5 км.

Узбіччя дороги до шахти 1 розкопані, перериті, фактично відсутня можливість пройти пішоходам.

Відділ транспорту місьвиконкому давно самоусунувся від організації руху громадського транспорту до району шахти 1.

В зв’язку з тим, що днями очікується значне погіршення погодних умов: заметілі та морози, необхідно терміново вирішити питання пасажирських перевезень до району шахти 1.

Нововолинський міськвиконком має автобус, що був закріплений за відділом культури та мікроавтобус, переданий місьвиконкому з водоканалу. Ці транспортні засоби можуть започаткувати створення міського комунального пасажирського транспорту.

Паливо для комунального пасажирського транспорту можна виділити з запланованих на цей рік коштів на придбання палива для транспорту, що обслуговує міськвиконком.

Кошти оплати праці водія (водіїв) можна виділити за рахунок зарплати начальника управління  транспортом, якого, на мою думку, потрібно звільнити з посади.

Прошу Вас:

  1. Взяти під персональний контроль організацію руху громадського транспорту до району шахти 1. Терміново, з 8 лютого 2021 р. організувати тимчасово, до березня 2021 р., перевезення пасажирів. Графік перевезень оприлюднити.
  2. Звільнити начальника відділу транспорту за самоусунення від виконання службових обов’язків.

 

Якщо рух транспорту до шахти 1 не буде організовано до 8 лютого 2021р., вимушений буду звернутись до керівництва партії «За майбутнє», обласних правоохоронних органів та органів влади.

Відповідь прошу надати письмово за вищевказаною адресою та на електронну пошту..

 

03 лютого 2021

З повагою, Ковальчук В.П.

 

Відповіді від міського голови до сих пір немає.

Вимушений був звернутися з інформаційними запитами по суті свого звернення.

Цікаві речі!

Щодо відсутності громадського транспорту до району шахти № 1, О.І. Громик надав відповідь, що туди заплановано 3 маршрути, але немає бажаючих обслуговувати ці маршрути.

Щодо автобуса і мікроавтобуса, що належить міськиконкому, заступник міського голови О.І. Громик відповів, що міськвиконком не має таких транспортних засобів.(Мікроавтобус з водоканалу не передавали, дійсно).

Але ж відповідь іншого заступника міського голови В.Р. Скриннік, свідчить про те, що є такий автобус БАЗ-А079.25 «Еталон» АС4295АР і перебуває він на обліку відділу культури та стоїть в гаражі.

Навіщо брехати, пане Громик?

Щодо палива. Міськвиконком має на обліку 5(!) легкових автомобілів, на які у цьому році заплановано виділити 199 000 грн на паливо та 84 000 на обслуговування. Крім цього автомобілі обслуговують 2 водії (про їхню зарплату не запитував). Можна було б поділитися паливом?

Щодо оплати праці водіїв. Нач. транспортного відділу Коцура Ю.В., як записано в його посадовій інструкції, найголовніше, має забезпечити громадським транспортом містян. Але вже майже 10 років у місті реально працюють тільки два маршрути – №№ 2 та 6. Всі інші маршрути, як він каже «нерентабельні».

Смішно було дивитись трансляцію засідання міськвиконкому, де біля десятка членів виконкому «заслуховували» виступ Коцури Ю.В. про те, скільки відсотків маршруток №№ 2 та 6 порушили графіки руху. А де інші маршрутки? Ще з десяток рейсів у Нововолинську не обслуговуються. Невже для ослуговувуння 2 маршрутів треба тримати цілу посаду і не просту, а начальника відділу!

Щороку проводяться конкурси перевізників (а то і частіше). Цікаво, що конкурси так часто проводяться за рішенням судів, що визнають ці конкурси незаконними. На мій запит про потрачені міськвиконкомом кошти на штрафи за рішенням судів про незаконне проведення конкурсів перевізників за останні 3 роки, заступник міського голови О.І. Громик дав відповідь, що штрафів не було. Не треба брехати! У реєстрі судових рішень тільки у 2020 р. міськвиконком програв, мінімум, 2 судових справи і мав сплатити разом біля 10 000 грн штрафних санкцій.

Зарплата у начальника транспортного відділу:

грудень 2020 – 20 700 грн, з них надбавка – 1 725 грн, премія  - 10 350 грн

січень 2021    – 18 630 грн, з них надбавка – 1 725 грн, премія  - 8 280грн

лютий 2021   – 37 295 грн, з них надбавка – 776 грн, премія  - 3 726 грн, відпускні –9 247 грн, мат. допомога на оздоровлення – 19 665 грн

Так що, скоротивши одну посаду, на мою думку, нероби, можна було б за ці кошти перевозити щоміяця за міські кошти (20000+4000(ЄСВ)=24000:5=4800) 4800 містян безплатно! Це ще не рахуючи кошти за приміщення, яке він займає, обігрів його та інші витрати на утримання. Думаю, до 200 містян щодня могли б їздити безплатно.

На території 1 шахти живе, із офіційної відповіді, 46 учнів та 15 дітей дошкільного віку. Там живе, приблизно, 200 пенсіонерів. Чим добиратись до шкіл, садиків, лікарень? По дорозі до шахти 1 працює найбільше промислових підприємств у місті.

Пане Нововолинський міський голово, всенароднообраний, глибоко віруючий (як було написано в агітках перед виборами), не треба дурити людей! Пообіцяли – зробіть. Не тратьте наші гроші, а робіть добро для людей.

З Ваших слів (телефонна розмова) я зрозумів, що громадський, а тим більше, комунальний транспорт, у Нововолинську нерентабельний. В найближчому часі Ви будете говорити, що і медицина і освіта не потрібні, тому що нерентабельні, тому що не приносять прибутку? А мешканці Нововолинська, взагалі-то, рентабельні?

На мою думку, рентабельними, якраз, є містяни, а нововолинська влада -супернерентабельна!

P.S. Пане голово, відповідь на мою заяву (див. на початку статті) надайте, будь-ласка! Не треба починати свою діяльність з корупції.

Ковальчук В.П., корінний нововолинець.

Продовження буде в наступному дописі.

 

Переглядів: 180 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Липень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування