Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 19.05.2024, 21:37

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Квітень » 19 » НІКУДИ ГРОШІ ПОДІТИ?
15:02
НІКУДИ ГРОШІ ПОДІТИ?

На, так би мовити, неіснуючу площі В.Чорновола, на якій, власне  і знаходится Нововолинська мерія, нагнали важкої шляхової техніки. Ремонт чи реконструкція, хто зна? Перед тим прикрасили територію під вікнами міськради, що теж, мабуть, вважається тим самим плацом і якого розрізає навпіл автомобільний шлях. Положили «костку», і схоже, будуть класти її і на другій  половині. Від того самого, гм, виробника. Щоби не збанкрутував.

        Це явище, як дівка, що бажає всім сподобатися. Особливий «шик» - біля мерії та на двох центральних вулицях, де встановлені газонні білборди. А ще на освітлювальних опорах. Правильно подумали: із велетенськими фото міського голови, напередодні виборів. Які неодноразово трощили та обписували різними гидкими  словами. У міжвиборчі періоди там рекламується всяка-всячина, в тім числі і один навчальний заклад у якому стають кандидатами економічних наук держслужбовці органів самоврядування м.Нововолинська. На освітлювальних стовпах, що на пр. Перемоги після успішного для себе завершення виборів, місцева влада зазомбовує народ цитатами із Біблії. І буквально поруч, через декілька десятків метрів від опор із біблійними написами, у парку Культури і відпочинку, на свята, із подачі тих-таки «добрих» владних дядечок , організовуються грандіозні споювання і так вже, добряче обпитого народу. Правда, розвішувати на деревах вельзевулячі гасла із матюками, якими, ну дуже вже просякнута громадська територія у цей день, на противагу добрим висловлюванням на стовпах, влада іще соромиться. Поки що. Хоча, самі дерева у тому ж таки парку, різати розпочали.

Може статись, що любителям пийнути оковитої у празники і у будні дні, доведеться робити це на пеньках, посеред пустоші. Це ж так романтично! Дивного, у вищенаведеному нема. Як і контролю за діями міської влади. Я, часами, хочу спитати у окремих місцевих владних керівників: «Панове, а люстрація вам ніколи не снилася?» Кажете, зовсім-зовсім, що це маразматичне фентезі дурного діда?  Ну, тоді не плачтесь, що не попередив. У ці непевні часи, ви самі позбавили людей вибору. Окрім оцього.

      У нашому Нововолинську є немало місць із неіснуючими вулицями. Наприклад, проспект Степана Бандери, чи вул. Героїв УПА. А ще є наполовину Галана, наполовину Шухевича. Це якби, бюрократи міськради сіли у авто «напівШкоду-Super-B – напівЗАЗ-«Таврія». Або подалися у закордонні відрядження - «переймати досвід господарювання» у Анголу чи Киргизстан.        Територія біля міськради не є обличчям міста. Скоріше за все, це окозамилювання, що абсолютно не характерне для EUROPE, із якою на звітах у сесійній залі позиціонує себе міська владна знать. У місті достатньо руїни, починаючи від знищеного промислового потенціалу (і який продовжує нищитись), до комунального господарства із недавніми рабами на сміттєзвалищі, рудою водицею, гнилими рурами, проданою за безцінь землею та об’єктами громадської власності. Раніше чи пізніше, але людям урветься, незабаром, терпець утримувати за свої важко зароблені кошти  невдах-чиновників.

 

18.04.2012 р.

 

 Анатолій Бідзюра, голова ГО «Україна+Польща», Нововолинськ, Україна

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 748 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

...

Погода в Нововолынске

Опитування