Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Понеділок, 20.05.2024, 01:30

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Лютий » 22 » Нововолинська місцева влада не українська?
17:09
Нововолинська місцева влада не українська?

       Ще 16 лютого 2012 р., несучи заяви у прокуратуру і міськраду я знав напевне, що у неділю 19 лютого, таки відбудеться грандіозна пиятика у честь стрітення весни із зимою (так сказано в афішці палацу культури у Нововолинську) на території міського парку культури та відпочинку. І ніхто й слова не скаже проти рішення міського виконавчого комітету, підписаного міським головою Віктором Сапожніковим про виїзну торгівлю спиртними напоями у громадському місці, яким є отой злощасний парк. Дерева в якому, до речі, місцева влада почала віднедавна, вирізувати. І ніхто цьому не перешкодить, ні прокуратура, ні міліція. Промовчать продажні журналісти, провладні громадські організації і політичні партійки. Не заявлять протест релігійні конфесії і патріотичні об’єднання територіальної громади, комсомольці і комуністи, напівзаконспірована ANTIFA. І буде насолоджуватися алкогольними випарами українська община на «русской зиме», висітиме там щільним смогом дикий мат, навчаючи неповнолітніх «культурє общєнія» за вовчими нововолинськими звичаями, розпочнуться п’яні бійки і затримання нетверезих молодиків міліцією. Все так і було. Чи не правда, панове міліціянти, котрі незабаром стануть поліцаями? А якби Віктор Борисович підписав розпорядження про відстріл українських патріотів та опозиціонерів до міського владного режиму, яко псів, або катувань іншодумаючих… Чи не задалеко зайшли панове службісти «озброєного загону українського народу»?

Не звертаючи уваги на попередження, що потрапило на кабінетні столи місцевих владних бонз про імовірне порушення, їх величності, українських законів і Конституції держави Україна, ще за три дні до початку пиятики у громадському місці, на це, тупо (!), не відреагував ніхто. Був попереджений і голова Волинської ОДА Б.Клімчук. Правда, цю «новину» він сприйняв дещо нервово, хоча і пообіцяв розібратися. Ото і розбирайтеся Борисе Петровичу! Кольорові фото панорами «господині масляної» по-нововолинськи, надаємо. Тільки не так, як із ситуацією зі знищенням кабельного телебачення «Львівська жінка» і замахом на життя Ігоря Желізка, яку ви поставили на особистий контроль, на віки-вічні, не сподобившись навіть, дати відповідь на письмові заяви, отримані вами від людей із Нововолинська під час особистого прийому 21 червня 2010 року. Яка ганьба!      

У неділю, 19 лютого, у порушення «Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо обмеження споживання і продажу пива та алкогольних напоїв», ряду статей Конституції України, «Закону України про захист суспільної моралі», інших нормативних актів і документів, відбулося, вже вкотре, масове споювання української громади у Нововолинську на Волині.

Наряд міліції, викликаний нами, складати протокол про порушення громадського порядку за фактом розпивання алкогольних напоїв у громадському місці, відмовився навідріз. Підписувати акт, що мали скласти ми - теж. На наше запитання, якщо завтра, у парку культури, хтось із нас буде пити пиво, відповідь була така: «Ми вас затримаємо і оштрафуємо». Офіцери міліції Мазурок В.О. та Печінка О.І., при свідках, пообіцяли підтвердити факт продажу та розпивання горілки, вина і пива у парку культури 19 лютого. Ще раніше, у міліцейській машині, у тому ж таки парку, співробітники міського УМВС абсолютно серйозно переконували нас, що пити оковиту на основі розпорядження, підписаного В.Сапожніковим, можна. Хоча, письмово підтвердити це чи сказати на камеру, не побажали.

Міський голова не може не знати про ситуацію із різким погіршенням рівня злочинності у Нововолинську. Під час гулянки, на наших очах, співробітники міліції за п’яну бійку, затримали кількох молодих людей. Ви на кого працюєте Вікторе Борисовичу? Ми впевнені, що точно не на безпеку і процвітання української нації.

Рейд по виявленню порушень громадського порядку ми провели разом із депутатом міськради від ВО «Свобода», В.Киричуком. Посеред натовпу бачили обласних депутатів Б.Дівнича та Є.Недищука від ВО «Батьківщина». А також міського, теж від БЮТ – А.Гаврилюка. (див. фото)

Були там і неслабкі посадові особи від місцевої бюрократії, зокрема, керуючий справами міськради Л.Кошлатий, який, десь рік тому, перебіг під кольори владної «Партії регіонів». На моє запитання чи має право міський голова порушувати закони України, підписуючи розпорядження на виїзну торгівлю спиртними напоями, відповів: «А це ви у людей запитайте!» Можна було подумати, що міська рада проводила референдум по організації пиятики, зібравши, згідно Статуту громади Нововолинська 4500 підписів громадян, відмінивши таким чином, нормативні акти прийняті більшістю депутатів у Верховній раді України. Чи може, місто проголосило себе феодальним князівством, запровадивши монархію і відповідно, скасувавши демократичні конституційні права і свободи його громадян? Ще зовсім недавно, органи місцевого самоврядування м.Нововолинська ототожнювали себе з Європою, декларуючи тамтешні цінності і спосіб життя. Тепер вони цього не роблять. Яка Європа із зашкаленим рівнем злочинності, бездуховності і безкультур’я, наркоманією, безробіттям, СНІДом…? І прикриває все це, схоже, місцева влада, якій давно пора на спочинок. Пам’ятаєте, «…міський голова Нововолинська несе персоніфіковану відповідальність за все, що твориться у місті». Або: « …я ніколи не стану під бандерівські знамена!» Кінець цитат.

Кого було питати Леоніде Григоровичу? У місті, за останні місяці, змінилось три начальники МВ УМВС, один з яких прийшов був до нас, з неповною службовою відповідністю. Та і ви, як член, що має пряме відношення до ситуації у місті, як по партійній належності, так і ніби аксакал-держслужбовець, колишній «партайгеноссе» і друг міського голови, мали б поцікавитись: а що там відносно  споювання українських громадян місцевою владою, у центрі міста у білий день, у розрізі законності, Конституції держави і останніх указів Президента? Зокрема, № 1001\2011 від 21 жовтня 2011 р. «Про національну антикорупційну стратегію на 2011-2015 рр». Надіюсь, прокуратуру, міліцію та СБУ не потрібно переконувати, що дії місцевої влади, направлені на навмисне споювання людей у громадських місцях, є шкідливими для територіальної громади Нововолинська, і такими, що несуть у собі явну загрозу для здоров’я населення та безпеки держави і повинні, відповідно, каратись. Якщо ж ні, покарання відбудеться по ініціативі народу, який є владою, і який має на це право, і тільки виключно він!,  здійснює цю владу і визначає та змінює конституційний лад в державі Україна. Влада не може бути узурпована державою, її органами чи посадовими особами. Держава віповідає перед народом за свою діяльність. Ст. ст. 1, 2,  3, 5, 8  розділу І, «Загальні засади» Конституції України.

Хоча б із інстинкту самозбереження, чиновництво органів місцевого самоврядування в Нововолинську, вряди-годи, та й заглядало б у Конституцію і закони держави Україна. Та куди там! Воно, схоже, і букви забуло. Залишились у пам’яті тільки цифри. Що на зелених папірцях, із портретами американських президентів. Треба було б почитати буквар та й згадати літери. Проте, час сплив. Занадто пізно. Знання чисел не дає пізнання Слова.

До відома нововолинських можновладців та правоохоронців: до приходу совєтів українці святкували без «гарячительних напіткафф». Якщо і вживали на великі свята, то не всі, а хто вживав – випивали за день 50-100 грамів горілки. Засуджувала і засуджує пиятику Українська Церква. Тож виникають питання: а чи ви, споюючи українців, є українцями? Ви вважаєте себе українською владою?  

 

21.02.2012 р.

 

Анатолій Бідзюра, Голова громадської організації «Україна + Польща», м.Нововолинськ, Волинь, Україна

Переглядів: 468 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

...

Погода в Нововолынске

Опитування