Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 28.04.2024, 02:46

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2022 » Липень » 3 » ОТРИМАВ ЧЕРГОВУ ВІДПИСКУ ВІД НОВОЇ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ
07:40
ОТРИМАВ ЧЕРГОВУ ВІДПИСКУ ВІД НОВОЇ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ

      Маю їх, тепер, повний комплект – починаючи від міського голови Нововолинська Бориса Карпуся, й аж до двох його заступниць і заступника. А я, старий пес, був вже подумав, що з приходом у нововолинську місцеву владу «команди змін», як позиціонували себе на довиборчих перегонах її натхненники та організатори, зміни таки відбудуться. Гірко помилявся.

      Все, що стосується роботи зі «незручними», для місцевих чиновників заявами і зверненнями громадян, то якою вона була (робота) - такою і залишилася. Як і в незабутні часи «зони сапогізму». А зручних заяв для них у мене не було ніколи, ні тоді – ні тепер, повинен зауважити.  І навряд чи будуть. Дуже вже (аж надто) талановиті кадри в нашу міську раду підібрав міський голова: увесь бюрократичний негатив старої прокомуністичної влади вони хапали на льоту. А як м`якенько та майже стерильно, стелили, на початках!..

      Ігнорується все, як вбачається: починаючи від Присяги на вірність членам НВ ОТГ та Україні до Кодексу поведінки місцевого службовця; від Конституції України - до чинних нормативних актів Держави, яка веде страшну війну зі загарбниками. Натомість – хамство, забуті власні обіцянки, дурні відписки, котрі розраховані на дилетантів, життя одним днем – після мене хоч потоп!, відосики про, нібито, «виснажливу» роботу найвищих посадовців на благо територіальної громади, відсутність бачення майбутнього міста і його перспектив розвитку, численні закордонні та внутрішні відрядження за якимось ефемерним «досвідом» у виконанні місцевих посадових «туристів» за кошти  ОТ громади тощо.

      Змушений нагадати: Україна втрачає у війні тисячі своїх найкращих синів і дочок воюючи за свою Державу, за власні честь і гідність, законність, порядок і волю для всіх, без винятку, громадян! А ви чим займаєтеся, виборні місцеві службові особи, у стінах «жовтого дому»? Я вже не кажу про обов`язкові, у наш непростий час, декомунізацію (дерусифікацію, деімперіалізацію), котру проводять нормальні місцеві керівники країни. З цим у вас – повний провал!

      А ще, вочевидь – неймовірний кадровий колапс. Особливо, зі заступниками міського голови. Котрі не знають, чи не хочуть знати своїх посадових обов`язків, Конституції і законодавства Держави. А також, конституційних прав членів ОТГ, які платять їм зі своїх кишень неслабкі зарплати. Дивного тут нічого немає – посадові інструкції у всіх трьох – заступниць і заступника, відсутні. Не передбачено? А ви цікавилися? То зробіть це. І зрозумієте: вони мають бути!

      Одного свого заступника, схожого на подвійного агента розвідки котроїсь зі зарубіжних держав, що працював на ваших і наших – колишніх «своїх» і нинішніх - «чужих», міський голова прибрав. Після довгих вагань і роздумів.             Натомість, на його місце призначив Миколу Пасевича, який дуже досвідчений, як виявляється, у наданні класичних відписок громадянам – членам Нововолинської ОТГ.

      Але ж дозвольте, Борисе Сергійовичу, я не звертався до нього, а лише абсолютно і виключно до вашої милості. Я розумію, що ви хочете чути від своїх підлеглих лише те, що хочете. Ось вони й стараються один поперед одного. І, вочевидь, кадрову політику, проводите за ознакою особистої відданості. Не того очікували від вас наші виборців, ох, не того… 

       А тепер до основного. У своєму першому інформзапиті від 05. 02. 2022 року, на ім`я міського голови я просив надати членам ГО «Україна + Польща» інформацію про:

  1. Кордони санітарної зони приватного підприємства «Злато Олія» (колишній ОЖК), яке знаходиться в центрі нашого міста;
  2. Виконання соціальних зобов`язань цим заводом, взятих на себе у часи його становлення і будівництва;
  3. Повідомляв про шкідливі викиди в атмосферу під час його роботи;
  4. Висловлював припущення про можливу корупційну складову, яка  може існувати між найвищими службовцями НВ міськради та адміністрацією (приватними власниками) з-ду «Злато Олія»;

       Через деякий час отримав першу пустопорожню відписку від заст.  міського голови Нововолинська М.Пасевича. Хоча, наш інформзапит був на ім`я мера. Правдивих відповідей він так і не надав. Очевидно, в надії, що як і більшості людей, нам набриднуть регулярні відмови місцевих бюрократів. Наприкінці повідомляв, що наше запитання стосовно санітарної зони з-ду «Злато Олія», направлене ним на поштову адресу цього підприємства.

       Адміністрація п-ства «Злато Олія», запит місцевої влади проігнорувала. Контролю за зверненнями громадян і запитів місцевої влади до підприємств розташованих на території НВ ОТГ з боку першого заступника міського голови М.Пасевича, тепер вже можна точно стверджувати, - не існує. Як і контролю міського голови Б.Карпуся за діями підлеглих йому місцевих службовців.

       09.06.2022 року, на ел. адресу міськвиконкому, мною, було направлені ще декілька звернень, котрі дублювали одні одних. З тими самими запитаннями про санітарну зону п-ства «Злато Олія». Цього разу я вже вимагав копію паперової мапи, на якій конкретно мали бути позначені її кордони. А також, копію рішення сесії депутатів НВ міськради про розширення, віднедавна, виробництва на даному підприємстві та, знову ж таки, виконання соціальних зобов`язань перед виборцями Нововолинська.

       Я, до того часу, вже усвідомив з ким  де і якого ступеня досвідченості, у спектрі написання відписок, чиновниками, маю справу. Після тривалої мовчанки, 24.06.2022 року за № 02–72\41, на гербовому бланку НВ виконкому, мною був отриманий черговий шедевр бюрократичного мистецтва, знову ж таки у виконанні М.Пасевича. На жодне з моїх питань відповідей так і  не було. (Фотокопію додаю).

       Натомість, М. Пасевич, він же перший заступник міського голови Нововолинська, стверджував, посилаючись на ст.6 та ст.23 част.4 Господарського Кодексу України, що Нововолинська міська рада не має права втручатися у господарські відносини підприємств, що знаходяться на її території. А я про це в неї, у міськради, й не просив, повинен зазначити. Я не  копирсаюсь в інформації про отриманні прибутків, можливих збитків, обсягів виробленої продукції, відсоткової долі участі в ТзОВ «Зл. Олія» бенефеціарних власників, статутних завдань, заробітних плат, кількості робочих місць тощо.

       Далі ще цікавіше. Виявляється, «ЗУ Про місцеве самоврядування» забороняє місцевій владі вести контроль за незаконними діями підприємств на своїй підконтрольній території. У тім числі й за порушеннями фінансово-господарського й природо-екологічного формату.

       Але, товариш-пан заступник міського голови Нововолинська Микола Пасевич «забув» процитувати частину 3 статті 23 Господарського Кодексу України про обов`язкове виконання суб’єктами господарювання, розташованих на підконтрольних територіях ОТГ нормативно-правових актів, виданих сесіями місцевих депутатів та виконкомами міських рад. З чим я його й вітаю!

І наостанок. Ваша відписка, як вбачається – наскрізь брехлива. Ви  не на того натрапили М.П. Тут вам не Іваничі, а Нововолинськ. Після відповідного звернення до нардепа ВРУ І.Гузя, і у випадку чергової відписки від нього, я готуватиму позов до НВ міського суду на вас та на міського голову Б.Карпуся.

Таке вже було, не так щоби й давно. Доведеться згадати досвід колишніх своїх судових воєн (процесів) у різних інстанціях судової гілки влади проти екс-мера.  В Нововолинську, Іваничах, Володимирі, Луцьку, Києві та Львові. Адвокати мені не потрібні. Судові позови я теж пишу сам.  А вас, «прославлю» на всю Україну, і поза нею, та перед її неймовірно героїчними захисниками і захисницями.

 Ви собі, брешіть і далі. Отже, на сьогоднішньому порядку денному                     ГО «Україна + Польща», без відповіді так і залишаються:

  1. Межі санітарної зони ТзОВ «Злато Олія»;
  2. Виконання ним (ТзОВ) соціальних зобов`язань;
  3. Нарощування додаткових потужностей заводом у центрі Нововолинська;

Фотокопії виписок зі Господарчого Кодексу України та “ЗУ Про місцеве самоврядування», які начисто заперечують відповіді місцевої службової і публічної особи – заст. міського голови Нововолинська М.Пасевича, додаю.

29.06. 2022 року

Голова ГО «Україна + Польща», член територіальної громади міста А.БІДЗЮРА

 

Переглядів: 104 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Липень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування