Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 19.05.2024, 23:04

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Травень » 3 » ПРО «КОЗЛЯЧИЙ ПАРК» ІЗ БОЛЕМ ТА ЩЕМОМ
09:14
ПРО «КОЗЛЯЧИЙ ПАРК» ІЗ БОЛЕМ ТА ЩЕМОМ

         Як і обіцяв, надаю фото стихійних смітників у «козлячому парку» біля недобудованого костелу. Я не робив би того, якби це не була територія Ново- волинська, що знаходиться за пару-трійку сотень метрів від вилизаного центру. Це неподобство триває вже літ зо п’ятнадцять. Раніше туди частенько навідувались комунальники і міліція. Територія була офіційно закріплена за ВУКГ. Тепер, очевидно, нічия.

       Самому поприбирати? І так згодиться. Можна. Тільки чим вивезти сміття? Це по-перше. А по-друге, як тоді бути із «персоніфікованою відповідальністю», статуетками «Людини року» із крильцями ангелів, всеукраїнськими призовими місцями за благоустрій і чистоту?  Негарно виходить. Нам прибирай, а статуетки, почесті і премії буде отримувати Віктор Борисович. Воно, як порядкувати, то разом. Та і велетенські шпаківні, (колись бачив у «Нашому місті») В.Сапожніков вішати на деревах, неабиякий мастак. Ви полізете на дерево, а я підсажу, підстрахую, щоби не впали. А як ні – то когось наймете, мені легше буде.

      Територію «козлячого парку» давно пора комусь взяти на баланс. Чи, може, вже   продали, за нововолинським народним звичаєм? Без конкурсу та аукціону… Потім сказавши: «А це не я! Так депута…». Як би там не було, а  посміховисько оте, майже у центрі міста, треба ліквідовувати. Бо які тоді із вас  господарі, панове? Та ще і всенародно обрані. Не вилизувати місце під нововорічну ялинку перед міськрадою, тратячи народні гроші на, гм… костку, для шестикутної зірки, а облагородити  загижений, майже, центральний парк біля ВУКГ. Поставити там урни для сміття, лави, і можливо заасфальтувати доріжки. Очистити від мулу і всякого непотребу водойми, упорядкувати береги…

       А джерела у тих озерцях, до цих пір живі, як пам’ять про село Русовичі, яке поглинув Нововолинськ під час вугільної лихоманки 50-х. Як нагадування про справжніх господарів, що орали там кіньми землю вирощуючи збіжжя, витираючи подолами вишиванок солоний піт на обличчях. Декотрих із них я знаю - це Марчуки, Давидюки, Причепи…    

 

 

02.05.2012 .

 

Анатолій Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща», Нововолинськ, Волинь

        
Переглядів: 444 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Мікола Янавічь Да-Пашлі-Ви  
0
Для казлофф паркі павінні буті казлячімі. Тут я місськє начальстфо падтрімую цаліком і поффністю. І стіхійніх смітьнікіфф нє прібірать. Нєхай помнять про сває казлячє паходжєння!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування