Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Понеділок, 29.04.2024, 19:34

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Липень » 30 » ПРО ЗАРПЛАТУ МЕРА І ЙОГО ЗАСТУПНИКІВ
09:25
ПРО ЗАРПЛАТУ МЕРА І ЙОГО ЗАСТУПНИКІВ

Про що-що, а про це у Нововолинську, ходять різні небилиці. Звичайно, було б добре, якби такі відомості були розміщені на офіційному сайті міськради – чесно і прозоро, як і декларувалося у передвиборчій програмі мера. Зрозуміло, що із візитом до Нововолинська голови Волинської ОДА Б.Клімчука, який відбувся нещодавно, міський голова В.Сапожніков отримав від першого індульгенцію та, як вбачається, гарантії недоторканності. Принаймні, допоки на посаді нині чинний очільник області.

Одне незрозуміло: чому В.Сапожніков, який є наймитом громади, що вчетверте його на цю посаду обрала, апелює до голови ВОДА, а не до самої, власне, громади?  Як і у випадку погодження його відрядження у Сполучені Штати Америки. До чого тут Б.Клімчук? Особисто я - образився б. Якби не мій  імунітет до всіляких знущань, набутий за 23 роки протистояння зі владами всіх рівнів, режимів і систем.

Дозволу просити треба було не у Християн Віри Євангельської і не у обласного начальства, а на загальних зборах городян, як і задекларовано у Статуті територіальної громади м.Нововолинська, «Законі України про місцеве самоврядування» та Конституції України, ст. 140, 143 та інших.

Міському голові Нововолинська Основний закон Держави, схоже, не указ. Тоді, видається, він, аж надто далеко зайшов у площині ігнорування Конституції та Законодавства,  протиставляючи себе цим ключовим у суспільстві, документам. Такого, навіть Президент собі не дозволяє. Міський голова що, вищий за Президента України? Вихваляннями по міському радіо, КТ ТТІ та славослів’ям у комунальній газеті «Наше місто», у котрій цензура,  аж шкварчить, справа, мабуть, не закінчиться. А він ще і «утримався» на процедурі голосування за українську мову, прагнучи бути лояльним до владної «ПР». І лише за це одне, не беручи до уваги «філію дитячої  поліклініки» у бойлерній на 15 м-ні, міське озеро, два басейни… міському голові пора у відставку. Негайно.

А тому, що у добровільну екзилю із такого «хлібного» крісла, голову і линвою не зрушиш, то давайте поговоримо про його власний, та трьох його заступників, посадові оклади. Тим більше, що у знаменитій передачі ТБ «ZIK»,  «Хто тут живе?», зі Львова, у інтерв’ю із уст самого голови прозвучала цифра – 7 000 грн. Газета «Експрес» за 02.02. 2012 р. люб’язно надала деякі дані про утримання апарату Львівського виконавчого комітету міськради,  взяті із таблиці на її офіційному веб-сайті. Отож, посадовий оклад львівського мера становить 3219 грн. Також, він отримує доплату у розмірі 20% посадового окладу за вислугу років. А ще 80% надбавки за Постановою КМУ № 268 від 09.03. 2006 р. і 10% надбавки за Постановою КМУ № 414 від 15.06. 1994 р. та 5% доплати за почесне звання «заслужений». Це – 6920 грн. 85 коп. 

Пан Садовий у Львові, до пана Сапожнікова у провінційному Нововолинську, згідно даних ТБ «ZIK», явно не дотягує. Дивиною видається і те, що згідно моїх даних, це ще не всі, як вбачається, доплати міських голів. «Експрес», можливо, пропустив іще чотири із них – за роботу зі секретними документами, за науковий ступінь (5%), на покращення побутово-житлових умов та за інтенсивність, гм… праці. Я думаю, він розповість про це сам, звітуючись перед своїм виборцями, вже незабаром. Люди повинні знати героїв –  своїх наймитів! Ну, воно звісно, принаймні буде мати за що орендувати 80 кв. метрів житлової площі у рідного племінника,  у віллі біля «корови».  Користуючись нагодою, хочу повідомити, що публічна особа, міський голова В.Сапожніков, мабуть, ще й отримує зарплату за викладацьку діяльність у ВУЗі.

А ще, цілком можливо, підробляє медицинською практикою, встановлюючи психіатричні діагнози своїм опозиційним опонентам. Далі. Перший заступник міського голови має посадовий оклад у розмірі 3017 грн., 25% надбавки за вислугу років, 70% за Постановою КМУ №268 від 09.03. 2006 р. та 10% за Постановою КМУ № 414 від 15. 06. 1994 р. Це 6184 грн.

У інших заступників міського голови – посадові оклади розміром 2855 грн., і відповідно, надбавки – по 40%, 10% і 15% за вищеназваними Постановами КМУ. Секретар ради має  2855 грн. посадового окладу, 40% за вислугу років та 70% за Постановою КМУ №268 від 09.03. 2006 р.

А тому що, перший заступник міського голови пан Володимир Рожелюк, суміщає основну роботу із іншою, обіймаючи посаду ще й секретаря міськради, то хай він теж, сам і розповість про свою зарплату та доплати, і як йому це вдавалося робити впродовж стількох років. Нововолинська громада майже дозріла до активних дій громадської непокори і не думаю, що замовчуваннями чи засекречуваннями правди про грошові оклади та доплати, якими вона (громада) утримує «батьків міста» - публічних осіб, можна досягти якихось позитивних результатів стосовно укріплення віри виборців у «кришталеву прозорість» останніх.

Як бачите, грошових вливань до основних окладів сильних міста цього, для ведення цілком достойного, що відповідає займаним посадам, життя, не так і мало. І все це без відслідковування їхнього бізнесу, що держслужбовцям категорично заборонено законами Держави. І при умові не втручання у житлово-побутові питання, типу «Хто де живе?» та володіння земельними ділянками і нерухомим майном,  що раніше належало до комунальної власності міста. Я міг би із доволі високим ступенем точності прорахувати зарплати мера та його заступників, але не робитиму цього. Залишаю вам.

 

 

28. 07. 2012 р.

 

Анатолій Бідзюра, голова ГО  «Україна + Польща», Нововолинськ, Волинь.       

 

Переглядів: 605 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

...

Погода в Нововолынске

Опитування