Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 19.05.2024, 22:34

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2012 » Травень » 15 » В Народні депутати – народних кандидатів
11:04
В Народні депутати – народних кандидатів

ШАНОВНІ ЛУЧАНИ І НОВОВОЛИНЦІ!

 

Задовго до виборів нас знову починають дурити ті, хто вже  будучи депутатом,  працював на свої інтереси, свій капітал.

     У нас є вибір. Або ми будемо мовчазними спостерігачами цих процесів і потім будемо себе заспокоювати, що не було  кого обирати, або сьогодні  попробуємо прийняти посильну участь та надамо  допомогу людям, які будуть нам зобов’язані обранням їх до Верховної Ради України . Ми дамо їм повноваження від громади не тільки працювати над законами, але  налагодити Парламентський  контроль  за виконанням Законів та дотриманням  Прав людей.  Нам потрібно ставати європейською державою. Ми гідні жити за європейськими стандартами.

       В газеті «Хроніки Любарта»   №16  від 26 квітня 2012 р. читачі ознайомилися з рейтингом народних депутатів Верховної Ради України  від Волині.   З запропонованої нам статті, ми не бачимо одного, а скільки  перевірок з Парламентського контролю за дотриманням законодавства та  прав виборців було ініційовано та організовано нашими депутатами?

    Світ знає, що закони в Україні не працюють. Живемо за  «понятіями». Бананова республіка. Перші, хто винен  в цьому -  Верховна Рада України,  яка не здійснює належний Парламентський контроль  за роботою законів держави. Не ставить питання відповідальності посадових осіб держави за  дотримання Законів та  Прав людей.

    Чому депутати цього не роблять? Орієнтація  на  партійні інтереси. Захист приватних капіталів. Ніхто не хоче вступати в конфлікт з місцевими князьками : головами адміністрацій,  керівниками місцевого самоврядуванням, судової влади та правоохоронних органів.  Інтереси виборців  вони ставлять  нижче свого комфорту у відношеннях  з  представниками різних гілок влади . Тому сьогодні закони не діють, а  корупція знищує державні інститути, місцеве самоврядування.

     Чи можна такий контроль організувати? Так можна. Приклад : справа 3 молодих українців лучан І.Зеленяка, В. Репецького, А.Воробей. Завдяки  чітко організованому громадському контролю, довго (не типичне в нашому житті явище), але молоді люди були виправдані від незаконних посягань на їх свободу та чесні імена , громада не дала  зламати їх долі .

      Якщо ми сьогодні беремо подачки від потенційних кандидатів на виборах до Верховної Ради України , то ми повинні знати, що вони перед  нами  в майбутньому ніяких зобов’язань мати не будуть, бо будуть вважати, що за все оплатили наперед.

 Тільки люди, яких ми сьогодні разом підтримаємо, які мають досвід,  бажання міняти систему і які будуть  працювати в новій  Верховній Раді не на інтереси партії, клану, князьків, капіталу, а на наші з вами інтереси – тих,  хто в своїй державі хоче жити за законами та відкритими правилами життя, зможуть  еволюційним шляхом міняти систему. І найважливішим інструментом їхньої роботи повинен стати Контроль за дотриманням законодавства та Прав виборців на підставі повноважень даних їм  під час виборів.

Якщо ти готовий долучитися до нашої справи своєю працею, ідеями, можливостями, фінансами :

 

т. 0506682040,  т.0677228455,  т.0672088666, т.0502930369

 

Громадський проект:  В Народні депутати – народних кандидатів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уточнена.

А ЧИ ДІЙСНИЙ РЕЙТИНГ?

 

     В газеті «Хроніки Любарта»   №16  від 26 квітня 2012 р. читачі ознайомилися з рейтингом народних депутатів Верховної Ради України  від Волині.

   Автори доробку  провели велику та корисну для виборців роботу  . Разом з тим, хотілося б ознайомитися з короткою характеристикою запропонованих нашими депутатами   законами.  В чиїх інтересах приймалися закони та доповнення до законів  за їх ініціативою?

  Ми маємо приклади, коли відомий нам депутат – заступник голови Верховної Ради України  Адам Мартинюк, який дуже багато вибиває грошей для свого округу, разом з тим, всупереч  волі громади міста Луцька ,   протягнув через раду,  повідомивши неправдиву  інформацію  під час сесії,  призначення по-життєво суддею людину, яка по своїм морально діловим якостям не повинна  працювати  суддею. А посприяли  цьому судді його високопосадові родичі. Це не один гріх перед виборцями нашого земляка . На запрошення правозахисників області зустрітися,  Адам Мартинюк  не відповіів. І Комітет Верховної Ради України з депутатської етики, ні голова Верховної Ради України, ні Петро Симоненко  не зміг його переконати  в доцільності такої зустрічі. Ось давайте і подумаємо, що нам важливіше  :  гроші для громади, чи порядний суддя по життєво в суді ?.

    З запропонованої нам статті, ми не бачимо одного, а скільки  перевірок з парламентського контролю за дотриманням законодавства та  прав виборців було ініційовано та організовано нашими депутатами?

    Світ знає, що закони в Україні не працюють. Живемо за  «понятіями». Бананова республіка. Перша вина в цьому -  вина Верховної Ради України, бо не здійснює парламентський контроль  за роботою законів держави. Не ставить питання відповідальності осіб держави, які повинні самі дотримуватися законів та вимагати їх виконання.

    Чому депутати цього не роблять? Орієнтація  на  партійні інтереси. Ніхто не хоче вступати в конфлікт з місцевими князьками : головами адміністрацій,  керівниками місцевого самоврядуванням, судової влади та правоохоронних органів.  Інтереси виборців їх не хвилюють. Тому сьогодні закони не діють, а  корупція знищує державні інститути, місцеве самоврядування.

     Чи можна такий контроль організувати? Так можна. Приклад : справа 3 молодих українців І.Зеленяка, В. Репецького, А.Воробей. Завдяки  чітко організованому громадському контролю, довго (не типичне для прокурорів, суддів явище), але молоді люди були виправдані від незаконних посягань на їх свободу та чесні імена, громада не дала  зламати їх долі .

      Якщо ми сьогодні беремо подачки від потенційних кандидатів на виборах до Верховної Ради України , то ми повинні знати, що вони перед  нами  в майбутньому ніяких зобов’язань мати не будуть, бо будуть вважати, що за все оплатили наперед.

 Тільки люди, яких ми сьогодні разом підтримаємо, які мають досвід,  бажання міняти систему і які будуть  працювати в новій  Верховній Раді не на інтереси партії, клану, князьків, а на наші з вами інтереси – тих,  хто в своїй державі хоче жити за законом та відкритими правилами життя, зможуть  еволюційним шляхом міняти систему. І найважливішим інструментом їхньої роботи повинен стати контроль за дотриманням законодавства та прав виборців на підставі повноважень даних їм виборцями під час виборів.

 

Голова Молодіжного об’єднання  «Волинська правозахисна група»

                                                                       Микола Нікітюк, м. Луцьк

 

 

 

 

 

Переглядів: 467 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування