Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Четвер, 02.05.2024, 01:45

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2022 » Червень » 26 » Запит щодо доступу до публічної інформації
15:35
Запит щодо доступу до публічної інформації

Міському голові Нововолинська

Карпусю Б.С.

пр.-т. Дружби, 27

м. Нововолинськ

45400

Члена територіальної громади,

Голови ГО «Україна + Польща»

Бідзюри А.М.

Що живе ХХ ХХХ

  м.Нововолинськ, Волинської обл. 45400

email: ХХ ХХХ

 

 

 

 

Запит щодо доступу до публічної інформації

 

На підставі ст. 34 Конституції України та ст. 5 Закону України «Про інформацію» кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації, необхідної для реалізації своїх прав, свобод і законних інтересів.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про доступ до публічної інформації» публічна інформація - це відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим Законом.

Розпорядниками публічної інформації за цим же законом є суб'єкти владних повноважень - органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, органи влади Автономної Республіки Крим, інші суб'єкти, що здійснюють владні управлінські функції відповідно до законодавства та рішення яких є обов'язковими для виконання.

Відповідно до пункту 4 ст. 13 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» усі розпорядники інформації незалежно від нормативно-правового акту, на підставі якого вони діють, при вирішенні питань щодо доступу до інформації мають керуватися цим Законом.

Згідно із ст. 14 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати інформацію про свою діяльність та прийняті рішення, а відповідно до ст. 15 того ж закону розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати нормативно-правові акти, акти індивідуальної дії (крім внутрішньо організаційних), прийняті розпорядником, проекти рішень, що підлягають обговоренню, інформацію про нормативно-правові засади діяльності.

Частина 2 вищезазначеної статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» передбачає, що інформація, передбачена частиною першою цієї статті, підлягає обов'язковому оприлюдненню невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня затвердження документа. У разі наявності у розпорядника інформації офіційного веб-сайту така інформація оприлюднюється на веб-сайті із зазначенням дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації.

Також, звертаю Вашу увагу, що відповідно до ч.5 ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно.

Наголошую, що відповідно до ст. 4 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» основним принципом здійснення місцевого самоврядування є підзвітність та відповідальність перед територіальними громадами  їх органів та посадових осіб.

Також зазначу, що згідно із п.4 ст. 21 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» при наданні особі інформації про себе та інформації, що становить суспільний інтерес, плата за копіювання та друк не стягується.

Суспільний інтерес (визначений статтею 29 ЗУ «Про інформацію») зокрема передбачає, що предметом суспільного інтересу вважається інформація, яка свідчить про можливість порушення прав людини, введення громадськості в оману, шкідливі екологічні та інші негативні наслідки діяльності (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб тощо.

Окрім того, згідно із ст. 26 ЗУ «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» журналіст має право на безкоштовне задоволення запиту щодо доступу до офіційних документів.

Згідно із п.4 ст. 20 ЗУ «Про доступ до публічної інформації» у разі якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або потребує пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник інформації може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів з обґрунтуванням такого продовження. Про продовження строку розпорядник інформації повідомляє запитувача в письмовій формі не пізніше п'яти робочих днів з дня отримання запиту.

                Зважаючи на вищенаведене, прошу:

 

  1. Надати посадову інструкцію заступниці міського голови м. Нововолинська Скриннік Вікторії Романівни;
  2. Надати затверджений перелік посадових обов`язків цієї ж службовиці (Скриннік В.Р.) в Нововолинських органах місцевого самоврядування, якщо такий є;

 

Вказану інформацію прошу надіслати на вказану вище мою електронну пошту.

Також зазначу, що згідно ст. 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розпорядник інформації має надати відповідь на запит на інформацію не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

Нагадую, про статтю 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Ст. 212-3 – «Порушення права на інформацію та права на звернення»):

Порушення Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме: необґрунтоване віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, ненадання відповіді на запит на інформацію, ненадання інформації, неправомірна відмова в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання недостовірної інформації, -

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Обмеження доступу до інформації або віднесення інформації до інформації з обмеженим доступом, якщо це прямо заборонено законом, -

тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від шістдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Зі безумовною повагою

 

Член тер. громади м. Нововолинська, голова ГО «Україна + Польща»  \підпис\   (А.БІДЗЮРА)

Член ради старшин ГО «Україна + Польща»                                              \підпис\   (В.КОВАЛЬЧУК)

 

 

22.05. 2022 року

 

(Інформ. запит відправлено на e-mail НВ виконкому  vykonk@nov-rada.gov.ua  22.05.2022 року)                                                                                                              

Переглядів: 99 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

...

Погода в Нововолынске

Опитування