Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 28.04.2024, 03:17

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Серпень » 10 » АНАХРОНІЗМИ ШАХТАРСЬКОГО НОВОВОЛИНСЬКА
11:32
АНАХРОНІЗМИ ШАХТАРСЬКОГО НОВОВОЛИНСЬКА

         Настав час поставити крапку у вічній, як здавалося, історії неконтрольованого вживання міцних та слабоалкогольних напоїв і пива у громадських місцях, під виглядом масових народних гулянь на державні і міські свята у Нововолинську. Які відбуваються, як вбачається, з усного благословення місцевої влади: дозволу на це не давали, ані міські депутати, ані виконавчий комітет. Принаймні, письмових документів, котрі дозволяли б споювання громади, віднайти не вдалося. А тому, декотрим посадовим особам міськради, що несуть персоніфіковану відповідальність, доведеться відповідати.

         В Нововолинську людей споювали завжди. Згадайте, хоч б «празднікі русской зіми» на Стрітення, буфети зі згарячувальними напоями на виборчих дільницях, вживання оковитої на 1 і 9 травня, в День шахтаря і таке інше. З приходом самостійності, нічого не змінилось. Любителі пийнути окаянної, мають іще більший вибір, аніж за Совєта: асортимент горілчаних виробів і сортів пива зріс, ціни на них стали ще доступнішими, їх продають, у нас, навіть дітям.

Згідно «Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв» (Відомості Верховної ради № 11 за 2010 рік стор. 111) , внесено зміни у «Кодекс України про адміністративні правопорушення», ст. 178, (цитую дослівно) забороняється:

«Розпивання пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв на вулицях, у закритих спортивних спорудах, у скверах, парках, у всіх видах громадського транспорту (в т.ч. транспорті міжнародного сполучення) та в інших заборонених законом місцях, крім підприємств торгівлі і громадського харчування, в яких продаж пива, алкогольних і слабоалкогольних напоїв на розлив дозволений відповідним органом місцевого самоврядування, або поява в громадських місцях у п’яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль”. (див.фото)

Окрім цього, тим-таки Законом України, на час проведення масових акцій, сільським, селищним і міським головам, в межах відповідної адміністративної території, дозволено заборонити, або обмежити продаж та вживання горілки, вина, пива і тютюну, навіть у стаціонарних торгівельних закладах, котрі мають на це відповідні дозволи і ліцензії.

В 2011 році, Нововолинська місцева влада, порушуючи вищевказаний закон, неодноразово дозволяла проводити пиятику у наметах та на газонах, посеред парку і скверу, у громадському місці – «Парку культури і відпочинку», біля стадіону «Шахтар», про що є відповідні цифрові відео і фотозаписи. За що і відповідатиме перед законом.

Окрім цього, було порушено цілу низку статей та пунктів закону України «Про захист суспільної моралі» та Конституції України.

 

Анатолій Бідзюра, Нововолинськ, Волинь, Україна

 

06.08. 2011 р.

Переглядів: 688 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування