Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 05.05.2024, 11:35

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2013 » Грудень » 7 » ДО ПИТАННЯ ЄВРОМІТИНГУ У НОВОВОЛИНСЬКУ
00:09
ДО ПИТАННЯ ЄВРОМІТИНГУ У НОВОВОЛИНСЬКУ

         Як передбачав – так і сталося. Ніхто з начальства звукоозвучувального пристрою для організації Євромайдану у Нововолинську надавати не збирається. Та, все по порядку. Зранку побував у директора міського палацу культури Л.Твердохліб. Леся Степанівна довго розповідала мені на диктофон про причини відмови. А потім сказала, що немає електрика для підключення установки до мережі. Розрахувався, мовляв, днями. На мою пропозицію, що готовий це зробити сам, порадила звернутися до начальника відділу культури пані І. Лєвкової, на ім’я котрої і була написана наша заява. На тому й вирішили.

Дуже гнітюча розмова, після цього, у мене відбулась зі головою місцевого партосередку ВО «Батьківщина» Л.Соколовою у присутності помічника народного депутата ВР В. Мигаса та координатора Майданів у регіонах М.Киричука. Не люблю «стукати», проте про її поведінку та очевидне та явне небажання проводити Євромайдан у Нововолинську, таки будуть знати у Києві. Хоча й розумію, звідкіля ноги ростуть і кого так трясе за свою репутацію перед виборчою боротьбою під № 5 за таке вже звичне і вельми бажане, владне місцеве крісло… Потрібно було раніше обдумувати це, а не доводити місто до руїни. Після чого, ми всі троє, пішли у відділ культури міськради. Інна Миколаївна Лєвкова теж не поспішала втішити нас своєю безумовною згодою на озвучування майбутнього Євромітингу на центральному майдані. У хід пішли аргументи, що мовляв, у палаці культури труби опалення гнилі, а через те сирість навколо. І  горить, не витримуючи навантаження, стара електропроводка та вибухають розетки. Сама установка стара і дихає на ладан. Під’єднувати її, якомусь іншому електрику вона не дозволяє, а «рідний» розрахувався. На моє запитання, коли це сталося, відповіла: «Вчора». Дивно, правда? Коли ніхто із патріотичних громадських організацій не писав заяву про використання обладнання, то й електрослюсарю не кортіло розраховуватись. Про що сказав В.Мигас. Одним словом, домовились, що озвучку  вона дає, але у електромережу палацу культури для живлення, її вмикати не дозволяє. Може, також, скласти угоду про оренду самої установки за гроші. Після мого зауваження, мовляв, то що, територіальна громада буде орендувати своє власне майно у найнятих нею ж слуг,  питання відпало.

Результат: обіцяна звукоозвучувальна установка не може працювати без джерела живлення, а його ніхто не дасть. Висновок: ніхто зі нововолинського місцевого керівництва не зацікавлений у розгортанні міського, постійно діючого Євромайдану. Скоріше навпаки. І буде робити все, як вбачається, щоб цього не сталося взагалі. Прохання до міської громади: хтось може позичити звукопідсилювальний пристрій на автономному живленні – на акумуляторі чи генераторі? Розглядатимуться всі варіанти. Але. Прошу пам’ятати, що організатори люди небагаті, працюють на голому ентузіазмі. І платити із своїх невеличких пенсій, зарплат чи допомоги по безробіттю, не зможуть. Диктофонні записи переговорів із чиновниками від культури та партфункціонером, додаю.

 

06.12.2013 року

 

Анатолій Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща». Нововолинськ.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 337 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

...

Погода в Нововолынске

Опитування