Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

П`ятниця, 03.05.2024, 00:46

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Квітень » 20 » ГОПНИКИ «ПРОЗОРОГО» НОВОВОЛИНСЬКА
01:52
ГОПНИКИ «ПРОЗОРОГО» НОВОВОЛИНСЬКА

         Миготять калейдоскопом дивні дії і проекти нововолинської міської влади. Після чудернацького наміру запросити на шахту № 10 «НВ», яка перебуває у 90% передпусковій готовності, шахтарів… китайців, вона (влада) кинулася протягувати здорожчання комунальних тарифів на подачу води та водовідведення для населення. За що доведеться відповідати, звичайно. Ні не міському голові В.Сапожнікову, хоча і він не без гріха, а членам виконкому, які проголосували за це майже одностайно. Без ради з громадою.

                   А тепер, перед Паскою, влада оголосила боротьбу із сміттям методом комуністичних суботників, вибачайте, «толік», чи «толоків». «Толоківщина», як бачите, явище не нове – сутність одна, хоча й назви різні. Це для здешевлення витрат на прибирання, як вбачається, вулиць і скверів міста від алкогольно-пивної тари і решток закусону. (див. фото)  Китайці питія не терпітимуть. Бюрократія перехрестила наші звичні нововолинські базари, що відбуваються щонеділі, суботи і четверга на міському ринку, на високе слово – «ярмарки», на кшталт Сорочинського, що на Полтавщині. (див. фото) Отож приходьте дорогі земляки «ярмаркувати»! Можна подумати, що на них ви купите щось дешевше і кращої якості. Звичайнісінька чиновницька піар-акція в умовах масового зубожіння міської громади. На позачерговій сесії міськради, що відбулась днями, депутати питання «лєнінскіх воскрєсніков» у порядок денний не вносили. Зате, з подачі міського голови, проголосували не надавати слова представнику фракції ВО «Свобода» депутату В.Власюку для оголошення заяв і звернень, чим грубо порушили Конституцію і закони України. Так що, три ковтки «Свободи» не відбулись, перекрили кисень. Цікаво, а чи прокурор міста О.Сліпчук, якого на сесії не було, внесе протест? Ой, про що це ми…

Пан Леонід Кошлатий відмовив у наданні приміщення для пресконференції тій таки фракції ВО «Свобода», після «нововолинського свята демократії та прозорості», цебто, після сесії супернайнародніших  депутатів, пославши до голови, а насправді, дещо далі. І воно вам було потрібно, паничу Л.Г.? Інваліду і службісту. Пенсіонеру.

До речі, вражає одностате…, даруйте, одностайне голосування колишньої владної фракції БЮТ із нинішньою «Партія регіонів», абсолютно по всіх питаннях порядку денного, на всіх сесіях міськради. Доведеться поцікавитись у Башкаленка у Луцьку і вище, а чи відомо «там» про це компрометуюче «регіоналів» злягання?

Подейкують, що у міській раді знову, вже вкотре, працювало обласне КРУ, і знову «накопало відкатів, завищених цін і зловживань з бюджетними коштами» на декілька сот тисяч гривень. Ти дивись, ще і з тим, що раніше нацупила інвалідська команда, не розібрались… невже знову?

Штати міськради буде скорочено, приблизно, на 20 службістів. Списки залишенців засекречено. Вони, в трьох екземплярах у голови,  у сейфі, кажуть.

 

 

 

Намічаються, схоже, кадрові зміни у Виробничому Управлінні Комунального Господарства. Вже зараз обов»язки його начальника, виконує Микола Колбасюк. Територія ВУКГ скорочується ніби шагренева шкіра, приватизовуючись «своїми» і кумами. Млинки, ставки і вишневенькі садки, майже в центрі міста, ідуть з молотка, без конкурсів та аукціонів, як і нерухомість, скажімо, як бетонний цех, конюшня чи ритуальне бюро по Ковпака № 8, магазинчик «Квіти», що по б. Шевченка, або теплиця поблизу озера на м-ні Шахрай…, перепрошую, Шахтарському, а чи землиця дошкільних установ та будівлі шкіл і садочків. (Див. фото) Комунальне майно продовжує прилипати до загребущих долонь.

Горіла шахта, палала! № 9 «Нововолинська». Причина загоряння підземних виробок банальна - тютюнопаління під землею. А ще, можливо, вживання збадьорювальних напоїв. Віктору Борисовичу видніше, він шахтар, нагороджений двома орденами «Шахтарська слава», лупав кайлом вугіль під землею – в нього про причини і про пожежі у підземних кафе-барах й спитайте, він в курсі, що і як.

Пам»ятається коломийка середини 50-х, минулого століття, що співалась біля  бочок з пивом по 0,22 коп. за гальбу, яке розводилось водою наполовину з господарським милом, щоби пінилось (як не вірите, спитайте у старших людей):

                                      Я була в Нововолинську

                                      Вугольок довбала,

                                      Якби не моя … принада

                                      З голоду б пропала!

                   Міський голова, схоже, знову орендує віллу біля «корови», по вул..  Східна. Приїжджає туди машиною, переночувавши відбуває на роботу, привітно вітається із сусідами, походжає газдою по подвір»ю. Кажуть, там все автономне – опалення, водопостачання зі скважин, каналізація, дизельгенератор, відео спостереження, бомбосховище, ангар і електронний телескоп… Все орендоване.

В.Б.! , ви запросили б журналістів, і показали у яких побутових умовах живуть на зарплату, яку ми вам регулярно платимо, вірні наймити громади та її слуги. Та  й задекларували б, оприлюднивши свої доходи у ЗМІ, як Президент і Прем»єр-Міністр, і інші найвищі держчиновники України. Вам сам Бог велів… Що ви, гірші, кінець-кінцем? Ну маєте бізнес, то майте. Так і скажіть. Люди зрозуміють.

А то задекларовуєте на нещодавньому своєму звіті, у великій залі, при народі прозорість, гласність і плюва…, (хай йому дідько) плюралізм, а насправді воно не так якось виходить, чогось соромитесь, чи що. А ми люди простяцькі, і не того надивились за ваші три, а тепер четверту вже, каденції. Звикли, за вас не соромно.

Янукович Віктор Федорович заарештував чотирьох кримінальних раритетів, іще раз пардон, авторитетів Нововолинська. Прізвища не названі. Іде слідство. Всі все знають. Хто наступний? Бажано, на цей раз корупціонерів, пане Президенте.  Ремонтуватимуть дно міського озера. 5 років тому, перед виборами мера, він  обійшовся платникам податків у 175 000 грн. А чи й не у всі 250 000?  Жиймо!                                                                                                                            АКС

Переглядів: 704 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

...

Погода в Нововолынске

Опитування