Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Субота, 11.05.2024, 10:11

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Жовтень » 31 » ЛІКВІДУВАЛИ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКИЙ ЦЕНТР (дивись фотокопії документів)
17:30
ЛІКВІДУВАЛИ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКИЙ ЦЕНТР (дивись фотокопії документів)

         Рішенням сесії міськради № 12\9 від 26.10.2011 р.  Нововолинські органи місцевого самоврядування ліквідували позашкільні навчальні заклади:

1.     Дитячо-юнацький центр

2.     Станцію юних техніків

3.     Станцію юних натуралістів

4.     Станцію юних туристів

Директорів цих закладів зобов’язали попередити працівників про їх звільнення.

          На мою думку, міська влада перевищила свої повноваження порушивши низку статей Конституції України, зокрема ст. 23:

«Кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей та має обов’язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний розвиток її особистості”.

 Обов’язок влади – надавати таке право. Права і свободи інших не порушуються. Навпаки, міська влада, жируючи, порушує права членів територіальної громади. 

Окрім цього, ст. 11: «Держава сприяє консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, традицій, культури, а також розвиткові етнічної, мовної та релігійної самобутності всіх корінних народів і національних меншин України».

         Ось тут, схоже, органи місцевого самоврядування м.Нововолинська увійшли у конфлікт із Державою Україна збираючись звільнити педагогів та їхніх вихованців з числа етнічних українців, поляків, росіян та інших національних меншин, що проживають в місті і користуються захистом гаранта Конституції України Президента України В.Януковича, у цих питаннях.

Батьки викинутих на вулицю дітей та учителі обирали міського голову В.Сапожнікова, не для того, щоби через рік їх вишпурнули у світи, а для уникнення такого розвитку подій. Хворий на «зіркову хворобу» мер повинен давно добровільно подати у відставку, а виборці міста достроково обрати нового, який зможе подолати корупцію, сватівство, кумівство і викорінити давні васальсько-свояцькі традиції та «вождизм» у стінах Нововолинської ради, змінивши увесь хід історичного розвитку, а вірніше занепаду, одного з найбільших промислових (кам’яне вугілля, машинобудування, легка промисловість) міст Волині. На руїни котрого, після 20 років «господарювання», може глянути будь-хто з бажаючих.

Необхідно констатувати, що питання зі звільненням педагогічного та іншого персоналу ДЮЦу, як видається, є антидержавним і суперечить не тільки окремим статтям Конституції України, а й всій її суті. А тому, як вбачається, воно повинне пройти скрупульозну експертизу в обласному Управлінні Служби Безпеки України і прокуратури. Тим більше, що про такі прецеденти ні на Волині, ні в Україні коли закривалися б цілі Дитячо-юнацькі центри, чути не дововодилося.

Дійшло до того, що публічні особи – держслужбовці, котрі займають найвищі посади в ієрархії міськради, на офіційних бланках надсилають листи з погрозами на адресу іншодумців та українських патріотів.

29.10.2011 р

Анатолій Бідзюра, Голова Громадської організації «Україна+Польща», Волинь

Переглядів: 400 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

...

Погода в Нововолынске

Опитування