Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Середа, 08.05.2024, 03:05

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2010 » Травень » 25 » «ЛЮБІ ДРУЗІ» ОСКАЛЬПОВАНОГО ЮЗІ
13:41
«ЛЮБІ ДРУЗІ» ОСКАЛЬПОВАНОГО ЮЗІ

                                  «ЛЮБІ ДРУЗІ» ОСКАЛЬПОВАНОГО ЮЗІ

                                                              (ПАМФЛЕТ)

Я, Юзьо Обсерватор, волію признатись, же належу до когорти неелітних обивателів, про котрих у їхній День Янгола, після урочистих віншувань високо достойників злодійственного складу, з побажаннями їм життя вічного, сексу жереб»ячого, кохання багаторазового, грошей без ліку, слуг і лакеїв вірних та інших збочень, згідно їхніх забаганок… (А топірка, іще також, полювання вдалого, на двоногих парнокопитних, як у Лозинського - шашличка смачного їз застреленої чоловічинки - на свіжому повітьрі!) Так осьо, я з тих, про кого в флюгер-газетках, наприкінці пишут: «… а також всіх гиньших Петрів, Іванів, Сидорів і Юзів та протчих Харитонів, з їхніми уродинами.»

Ото і я належу до тих, про кого прикормлені і тлусті клацопери думают: « А жеби вас всеньких янголи, підземні, вхопили якнайскоріше, ненза бандерівська!»

Ну, то і я, не залишаюся в боргу, їх здоровлячи: «Поцілуйте мя, куди сонце нігд си не зазирає, парха червонопера!».

Сиджу отак себі і мислю. А тутка, як гримне могутнім голосом Гнатюка, з «брехунця»: «Червоне - то любов, а біле – теж хмільне…» Що-що. Та вино ж, з «Біленьков», які щоночі на Пожежній площі, в «Хам - іго» до ранку, наливают. Аж далі чую: «Мані, мані, мані-і-і…» Це знацця про гроші, які з міського бюджету пішли не за призначенням, на кризу завернувши.

Потем мужнім голосом заявило: «Згадаймо всіх акул пера-а-а…». Ага, мислю, це - про замах на життя журналіста КТ «Лембергська кобіта» пана Залізка, що в квітні, за іншодумство, під дверима влясної кватері, різали.

«Автомобілі, автомобілі – ви всі дороги заполонили…» - загуло клаксоном про вкрадене під Ратушею державне авто, та про службові і приватні іноземні авта державних службовців мерії. Заціпило. На рекламу: « Халіна Плянка, пуль-пуль, пуль-пуль…» Це, здогадався, про нарізну зброю чиновників, «захисників закону» та деяких попів. Далі: «Очерет мені був за колиску…» - Про Гниле озеро на Шахтарському м-ні, куди регулярно кошти вгепуют. Аж раптом: «Трах! І сниться нам не гуркіт космодрому, не неба весняного, грізна синь…» Ага, то ж про споювання людей у громадському місці – парку культури і відпочинку, на свята. І про пролонгацію, депутатами, зарплати пану Ратушному з маршалками, розміру таємного – ніг си не відає, в Декларацію не вписану, як і об»єкти, в громади поцуплені.

Топірка: «Бухгалтер, милий мій бухгалтер…» - Про майно кабельного телебачення «ЛЖ» , вкрадене конкурентом, під крилом начальственним. Далі було про ДЮЦ і Церкву віри баптиської, перероблену з басейну, в дітлахів відібраного, Християнські реабілітаційні центри з бюджету фінансовані, дитячі садочки, землю і майно громади, що одними і тими ж особами розтягуєтьсі. А ще про закриті заводи і фабрики, роби з котрих, порозлазились по світу…

Всього і не згадаєш. Аж раптом, як заверещит: «Воліємо всеньку землю з будівлями в Нововолинську і навколишніх селах!»

«А не вдавишся, гаде закамуфльований?» - одвічаю перелякано, але твердо.

Тутка і прокинувся. Піт – градом. Тремчу. Ну, мислю, не інакше сон в руку. Це вже знову хтось, щось поцупив. А як ні, то поцупит – точно. Коли чую, біля бараку, сусід про бюро ритуальне без аюкційону продане, розповідає. Про підвал на св. Володимира, про Східну 13А, земельку – 17 гектарів на шахті 3… Вже, майже, ніц си не зостало. А ну, думаю підіб»ємо «башлі». Ого! Більше трьох мільйончиків набігло-сь. Отутка тобі і «дефіцит бюджету», і криза драконоїдна, на яку начальство посилається.

А скілько ти, Юзю, не відаєш ще, злидню обскубаний! А скілько вони у банках мают, та на офшорах, в Трускавцєх і в Поляках…, з пашпортами тех країв.

То є не файно, що нашу територію за ніц забирают - життє наших дітей і онуків, рабами їх роблячи. А ми мовчимо, як гувна в рота набрались. Ми єсьми українці, нас багато, а верха над нами взєли гості. Ми на своїй прадідівській землиці, а не емігранти. То і поводьмося відповідно, а не як, вівці запаршивлені. Так нігд не буває. То ж пильнуймо, хлопці. Та не горілку, а Неньку-Україну. Бо п»єта колона не спит. Слава Йсу!

Юзьо Обсерватор з Коломиї, ниньки волиняка

Переглядів: 676 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

...

Погода в Нововолынске

Опитування