Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 05.05.2024, 15:33

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Липень » 7 » МАТЕР’ЯЛ ДЛЯ «ЦАРЬ-КОЛОКОЛА» (фельєтон)
10:03
МАТЕР’ЯЛ ДЛЯ «ЦАРЬ-КОЛОКОЛА» (фельєтон)

                              Пане Ратушний! Тож кілько ще незапотребуваної сировини для церковних дзвонів у Нововолинську маємо, жеби ви їх відляли і своє горде ім’є потомка орендарів земель українських, на них накарбували-сь. Роботи тутка непочєтий край!

Переступили ви черезка свою натуру комуністичну, єройськи вождє з постаменту знєвши перед Ратушею, і здоровля свого при цему, немалий шмат втерявши. Бо зрадили-сь ідола которому всеньке своє життє служили тайно, у охранці, і явно - у мєйському комі КПСС. Але свого добились! Топірка ви, завдєчуючи одмові од комуняцького прошлого, чоловік богатий. Навєть дужо! Правда-сь, комса вас іудою рахує, але то нічого, бо за те ви так много медалів з орденами маєте – без ліку!, а ще лямпасів та погонів реєстрового генарала прикупили. То вони вам чорно заздрят. І собі хочут, та клею в головах не вистачєє.

То я хочу вам підсказати, де матерял на нові дзвони взєти. Можна те, що на шахті 9, недобите і недодемонтоване з новов головов. Ніц з того, що бетонне, зате моцне, як гобценьки. Помолоти на дробарці та ще шахтьора, який на Дружби, в те місиво додати. (дивіться фотки) А ше пійонєрів з пійонєрков, котрі біля ДЮЦу, файно замісивши, як газдиня тісто, у ту квашу впхнути. Ну і, за рахунок Ратуші зо півтори тони цементу, докупивши. Тай вилити дзвона і перед Дворцем культури встановити. (немалий откат із монтажників взєвши)  І хай дзвонит. Не дзвонитиме, кажете? Ну то й що? Зате напис на цар-колоколі всенька громада і гості заграничні на День шахтьора читатимут: «Так мовлєв і так, пан Ратушні цего дзвона подаровали мєйскій громаді на 2000 літ». Чого на 2000? Бо саме стілько бетон свою кріпкост зберігає. А потем нового його нащадки, сану вже монаршого бувши, од пана Ратушного його успадкувавши, нового, з чистого золота – синего і червленного, з діамантіками, оділлют. Та як задзвонят…!

А хочете клясики, то можете композицію з гешафоту, що перед «Вопаком», чи самого Шевченка, (а що?, самодержець все-таки!), до літєйного, на заводі СТО, якого ви загубили, притарабанити на переплавку.

Проте, є ще ліпший варянт. У фойє ДЮЦу, де цигани барахлов торгуют, стоїт фігура Змія Гориновича з Івасиков Телесиков на гусаку. (див. фотку) То її і переплавлєти на дзвони не треба, гроші громадські з каси, ніби на літєйні роботи взєвши і себі в кишеню поклавши. Ото правдива скульптура! Змій Горинович – то ніби ви,  гордий динозавр, а Івасик Телесик – мєйська громада.

Поставте отого меморіаля на пляці, так би мовити Чорновола, проспекті Бандери чи Героїв УПА, найміт амбала з довбньов і хай він через кожні 15 хв. лупе по Гориновичу. А воно на всенький Нововолинськ: «Ба-мм!, Ба-а-амм!» Ох і файно!

 

                            Завше Ваш, Юзьо Обсерватор з Коломиї, ниньки волиняка

 

Переглядів: 544 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування