Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Субота, 27.04.2024, 22:41

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Серпень » 23 » НОВИНИ З EUROPY
10:29
НОВИНИ З EUROPY

КАБЕЛЬНЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ "ЛЬВІВСЬКА ЖІНКА»

         В НОВОВОЛИНСЬКУ, ДОНИЩУЄТЬСЯ?

        

                   Схоже, так. Перед тим, за рішенням суду заарештували банкові рахунки підприємства, не давши змоги виплатити колективу дві заборговані зарплати. А в п’ятницю, на Спаса, о 9-30 год. судові виконавці, представники ЖКП та міліція прибули до офісу, що по пр. Перемоги 2А. Привезеним із собою газорізальним апаратом зрізали у металевих дверях замки. (див. фото) Склали відповідні документи. Про те, що конкуруюча фірма міськрадівських свояків  пограбувала підприємство КТ «ЛЖ», ніхто й не згадував. Як і про те, що прав на оренду приміщення «конкурсна комісія» позбавила підприємство,  незаконно.

Після чого, атакуючі,  іменем закону захотіли вдертися у технологічне приміщення, яке знаходиться поруч. Та працівники КТ з директором І.Лузанчук перешкодили цьому. Заблокували вхідні двері «джипом», котрого підперли «Таврією». Встановилося хитке перемир’я. Як видається, ненадовго. Бойові дії, схоже, незабаром поновляться до повної перемоги спраглих «бабла», якого хочеться іще більше. Безсумнівно. Українські ЗМІ належить знищувати.

Справа ця – політична. В Україні мас-медіа, на думку олігархів, повинні належати пануючому класу. Історія нашої держави за останні 400 років, дуже нагадує історію Південно-Африканської республіки. В ПАР здійснювався апартеїд по відношенню до автохтонного (корінного) населення, чисельність котрого становила 79%. «Апархейд» (на мові африкаанс) – розмежоване проживання, доктрина і політика дискримінації титульної нації, засуджена Генеральною асамблеєю ООН і всіма демократичними країнами світу. Тобто, етнічна меншість  (білі африканери) керувала всіма владними інститутами і змушувала більшість жити за її законами сегрегації. (segregatio, лат. – різновид расової дискримінації, що примусово відділяє «кольорове» населення від «білого») Можливо, історія ПАР стане ключем до вирішення всеукраїнських проблем.

За переписом населення у нашій державі у 2001 р., кількість українців, що живуть на своїй рідній землі, становила 78%.  Тобто, вони є автохтонним народом, таким, що від віків живе тут. Найбільша етнічна меншість в Україні – росіяни, чисельність яких становить 17% від загальної кількості населення. (білих африканерів, у часи апартеїду у ПАР було 18%) Етнічною мовою українців була і є стародавня українська мова, якою говорили скіфи і сармати.

Етнічна дискримінація – це утиски, які здійснює панівний етнос, щодо не панівного, або певної кількості таких етносів. То якому з них належить влада в Україні? Цілком очевидно, що найвпливовіша партія у нас – Партія регіонів. Їй належить посада Президента, коаліційна більшість у Парламенті, контроль над органами місцевого самоврядування у переважній більшості областей. Ця політична сила йшла на вибори висловлюючи інтереси російської етнічної групи: введення другої державної (російської) мови, заперечення вступу в НАТО, налагодження відносин  і співпраця у всіх сферах з Росією тощо.

Завдяки популістичній риториці, обіцянкам подолати бідність, і як вбачається, підкупу, проросійськи налаштованій партії вдалося заручитися підтримкою частини найзлиденніших українців, що і привело її на владний олімп.

Таким чином, російський етнос є панівним в Україні, адже його політична сила (не вперше вже) взяла кермо в державі. Це означає, що можна вести мову про наявність\відсутність етнічної дискримінації з боку росіян по відношенню до інших етнічних груп. Задля визначення рівня дискримінації застосовується  міжнародна «Шкала Олпорта», що вимірює ступінь проявів упередженості в суспільстві. Показники «Шкали» можуть набувати значень від 1 до 5.

                                              

                                               Рівень 1. Антилокуція

 

                   Антилокуція, це коли представники панівної групи вільно жартують про представників дискримінованих груп. Жарти ці будуються на негативних стереотипах та образах, пов’язаних з дискримінованою групою. Панівна група сприймає це, як невинну розвагу, що не шкодить дискримінованій. Це дійсно може не заподіяти шкоди, але відкриває шляхи до жорстокіших проявів упередженості. В Україні алокуція по відношенню до українців широко поширена у ЗМІ. Прикладами можуть слугувати транслювання виступів Вєрки Сердючки  або фільмів чи виступів студії «95 квартал».

 

                                               Рівень 2. Уникання

 

                   Люди з панівної групи активно уникають людей з дискримінованих груп. Без наміру заподіяти шкоду, проте, заподіюють її – через ізоляцію і свою закритість – «Надо говорить на человеческом языке!», не бажаючи знати, що їхній  «язык» на 80% складається з українського.

 

                                               Рівень 3. Дискримінація

 

                   Людей з дискримінованої групи піддають дискримінації, не надаючи їм можливостей та послуг, таким чином втілюючи упередженість в дії. Поведінка представників панівної групи переслідує мету нашкодити представникам дискримінованої групи, свідомо заважаючи їм досягати поставлених цілей: здобувати освіту, робити кар’єру на роботі, службі  і таке інше. Панівна група активно намагається зашкодити дискримінованій. І хоча, формально, українців в Україні переважна більшість, але де-факто вони не займають панівної ніші, (становища) по аналогії з чорношкірим населенням ПАР часів апартеїду. Постійні конфлікти із закриттям українських шкіл і закладів культури, написи на майках депутатів Верховної ради України «Я говорю по русски», неможливість отримати освіту українською мовою в багатьох областях держави, публічні вислови Дмитра Табачника про населення Західної України, заборона козацької і бандерівської героїки та табу на вшанування історичних і національних особистостей, небажання знати державну мову Прем’єром, міністрами і депутатами всіх рівнів, утримування релігійних святинь і храмів України представниками церкви чужої держави, передача дитячих дошкільних і шкільних закладів іншим відомствам та у приватні руки, продажа землі ДДУ і лікарень представникам пануючої етнічної меншини, споювання алкоголем громадян із дискриміновуваних етнічних груп на державні і релігійні свята у громадських місцях, продаж алкогольних напоїв, пива і тютюнових виробів дітям та підліткам власниками торговельних закладів, доведення до банкрутства фабрик народних музичних інструментів  – яскраві приклади дискримінації титульної нації.

 

                                               Рівень 4. Фізичний напад

Представники панівної групи псують речі, майно, споруди, що належать людям з дискримінованої групи, підпалюють їхню власність, обманом відбирають земельні ділянки, знищують підприємства, розкрадають матеріальні ресурси і фінанси. Поодинці, або гуртом нападають на останніх для завдання фізичної шкоди. Прикладом можуть слугувати  лінчування негрів, єврейські погроми в Європі. В нас - побиття пікетувальників і демонстрантів, тортури у відділках міліції, замовні напади на опозиціонерів членами кримінальних угрупувань, неправедні дії суддів, полювання на людей у приватних лісах, сваволя працівників правоохоронних органів, які безпідставно можуть застосовувати вогнепальну чи травматичну зброю тощо.

 

                                               Рівень 5. Знищення

 

         Панівна група прагне фізично знищити дискриміновану. Вона робить спробу вбити всіх представників певної дискримінованої групи і заволодіти її територією та природними багатствами – надрами, водами, землями сільгосппризначення і так далі. Приклади: індіанські війни у США, остаточне «вирішення» єврейського питання у нацистській Німеччині, різанина вірменів турками, голодомори в Україні у 1921-1933-1946 роках, репресії 1937-38 рр., українсько-російська війна 1944-59 років… (УПА проти радянсько-імперського режиму)

Як відомо, у південних областях і Криму, упередженість стосовно українців перебуває на загрозливому четвертому рівні, а загалом по Україні – на третьому. (державна політика). Проблема в тому, що присутність цієї дискримінації офіційно не визнана. Тому, головним завданням для українців має стати визнання дискримінації українського етносу в Україні. Пропонується всім активним громадянам, котрі працюють в інформаційній сфері, саме на це спрямувати свої основні зусилля.

Всі ваші матеріали повинні подаватися під кутом, що в Україні утискується автохтонне населення, обмежуються його права тощо. В Південно-Африканській республіці неграм вдалося привернути до себе увагу міжнародної спільноти, наслідком чого стало накладення на ПАР економічних і політичних санкцій. Влада білих феодалів була поставлена перед вибором: рівноправність, або фінансовий крах. В результаті африканери поступились своїм пануванням чорношкірим.

Якщо українці виграють інформаційну війну, то російська влада в Україні теж буде змушена відступити. Це означає, що ми відвоюємо непогані перспективи для свого розвитку у всіх сферах і збережемо свою автохонність – мову, культуру, звичаї, віру.

 

21.08. 2011 року

Анатолій Бідзюра, Нововолинськ, Волинь, Україна

За матеріалами

STANISLOVE,  Maidan.  Org.  ua

Переглядів: 531 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування