Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Субота, 18.05.2024, 20:45

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Грудень » 9 » ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ЗА ПАТРІОТИЗМ У НОВОВОЛИНСЬКУ?
17:14
ПЕРЕСЛІДУВАННЯ ЗА ПАТРІОТИЗМ У НОВОВОЛИНСЬКУ?

                   На Бойко Ірину Зосимівну у Нововолинському МВ УМВС відкрили кримінальну справу. Як сказано в постанові про її відкриття - за шахрайство, згідно ст. 191, ч. 1 КК України. (див. фотокопію)

Стояла вона на обліку в Центрі зайнятості, як безробітна, отримувала деколи сотню-другу гривень від Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка де числилася відповідальним секретарем Волинської крайової організації і не повідомила про це біржу. Подібне робили у недавньому минулому десятки безробітних Нововолинська, які стояли на обліку,  що і було незаперечно доведено. Проте, карних справ за це, проти них, ніхто не відкривав.  За відсутністю складу злочину.

А тут відразу, 13 жовтня 2011 р., порушили кримінальну справу під № 12-534-11.

Всі кошти, переплачені Нововолинським центром зайнятості, Бойко І.З. повернула до копійки, і схоже, ще і з надлишком. Підстав для таких переслідувань, на думку міських та з Волинської Правозахисної Групи, адвокатів, не було. Судіть самі:

- Бойко І.З. сплатила центру зайнятості переплачені кошти, тобто відшкодувала збитки мимоволі завдані державі, ще 30.09. 2011 р., про що є  відповідні документи;

- Згідно низки Законів України, «Про загальнообов’язкове соціальне страхування», ст. 31 ч. 1 і 5 та «Порядку надання допомоги по безробіттю» № 307, пункти 6.2, 6.4, 6.14, 9,1, 9.2 не передбачають подання відношень у правоохоронні органи для покарання осіб, що не подали відомостей про своє працевлаштування.

         Переплачені безробітним кошти повертаються судовим способом, а у разі порушення «Порядку» безробітні караються цивільно-правовою відповідальністю,  згідно ст. 11 ч. 2 КК України, через малозначимість, бо такі провини не становлять суспільної небезпеки. А тут допити, і як наслідок лікарняне ліжко: нерви підвели...

Та справа, можливо, і в тому, що до свого безробіття Бойко І.З. працювала науковим редактором видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині» у Луцьку. Досконало знає іспанську та німецьку мови. Із родини українських патріотів – батько Колбун Зосим Потапович, знаний у Нововолинську історик і краєзнавець, автор книги «Нововолинськ: новітня історія. 1989-1999», першорухівець. Онука З.Колбуна – Вікторія (див. фото) поліглот, закінчила Києво-Могилянську академію, Таллінську дипломатичну академію, зараз вчиться в аспірантурі у Волинському держуніверситеті. Її послугами, як фахового тлумача у своїх зарубіжних  відрядженнях, часом користується нововолинський міський голова.Та і її бабуся, Колбун Надія Григорівна, добре знає іноземні мови.

         Відкриття криміналу на члена родини українських патріотів, м’яко кажучи, викликає насторогу. А чи не переслідування це за іншодумство та переконання, що нині так модно у нашій державі? Схоже на те, після ліквідації Дитячо-юнацького центру, Станцій юних техніків, туристів і натуралістів, звідки за даними телеканалу ICTV було викинуто близько 2300 обдарованих українських дітей та 26 педагогів. Зачекаємо суду над «кримінальною злочинницею», і все стане на місця.

08.12.2011 р. 

         Анатолій Бідзюра, голова громадської організації «Україна+Польща»

 

Переглядів: 552 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Суддя  
0
Та історія має продовження. Прокурор Сліпчук відкликав справу на дослідування. Ще світ не бачив таких незламних і твердих жінок! Молодці. Так тримати, і нічого він вам не зробить. Правда за вами.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування