Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

П`ятниця, 17.05.2024, 13:03

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2013 » Березень » 18 » ЩО ЦЕ, КОРУПЦІЯ? - 2
10:23
ЩО ЦЕ, КОРУПЦІЯ? - 2

На мій інформаційний запит зі міської прокуратури надійшла відповідь. На цей раз про побори і вимагання грошей із батьків у школі № 6 (15 мікрорайон), недалечко від сумнозвісного дитсадка № 9, що неодноразово уславився тим самим. Це вже стало схоже на чітко відпрацьовану роками систему, у форматі організації постійно діючої кампанії по збору батьківського оброку у Нововолинських школах, дитсадках та від хворих членів громади у лікарні. Директором у ЗОШ-6 є публічна особа І.І. Пукля який, як вбачається, зробив карколомну і блискучу кар’єру у Нововолинському управлінні освіти. Від голови сільради у одному із приміських сіл до заступника директора  Дитячо-юнацького центру. А вже незабаром, після виборів міського голови, обійняв свою нинішню посаду. Окрім того, кажуть, отримав і житло…

Прізвище Івана Івановича, у відповіді міського прокурора від 06.03.2013 року за № 797 вих-13,  не фігурує. Проте, пан І.Пукля  є директором ввіреного йому громадою міста дитячого шкільного закладу і несе персоніфіковану відповідальність за побори, котрі мали місце у його стінах. Як і за педогогічних працівників, що ті вимагання (саме так звучить це у відповіді прокурора),  реалізовували на практиці. Я не намагатимусь довести, що він про ті побори знав, а тим більше, організовував чи змушував до цього вчителів, хоча, на мою особисту думку, незнання не звільняє від відповідальності. Та й не віриться, якщо відверто. Бо таки зобов’язаний був. Згідно «Закону України про освіту» та статті 53 Конституції України про безоплатність посівної у юних душах, «розумного, доброго, вічного». А посіяли, замість розуму і добра, завдяки хапугам, потугу  до вічних поборів та вимагання грошей у батьків у особливо цинічній формі. Прокурор, наприкінці листа наголосив, що причетності до посадових злочинів міського голови та його заступників, не встановлено. Я не маю підстав не довіряти міському прокурору та слідчим прокуратури. Але скажу те, що й завжди:  нинішній місцевій владній команді давно пора у відставку за корупційні діяння, котрі творять підлеглі у них під носом, очевидно єхидно надіючись, що цього знову, вчергове,  «не побачать» їхні сліпі, глухі і німі начальствуючі старці.

І насамкінець. Як повідомило джерело у міській раді, у її стінах завершується чергова прокурорська перевірка. І знову, схоже, виявлено зловживання. Але, у якому відділі і чи знову те саме, добряче начальство «не помічало» очевидно, роками викохуваної корупції, та й чи взагалі мала вона місце у зразковій, кришталево-чистій, котра іще 15 років тому уславилася «прозорістю дій»,  Нововолинській міськраді – наступного разу.

 

15. 03.2013 року

 

Анатолій Бідзюра, голова ГО «Україна + Польща», журналіст. Нововолинськ

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 385 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування