Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

Неділя, 28.04.2024, 01:01

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2011 » Серпень » 23 » СВОБОДУ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО!
10:07
СВОБОДУ ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО!

                   13 серпня 2011 р. на центральному майдані Нововолинська  партія «Батьківщина» провела мітинг з вимогою звільнити з буцегарні свого лідера. Власне, вживати слова «на центральному», може, і не треба було б. Бо майданом його назвати можна лише з великим натягом. Ще є майдан Чорновола, на якому стоїть помпезна споруда колишнього міськкому партії, де і працювала секретарем по ідеології нинішня очільниця нововолинської «Батьківщини», Любов Соколова. Ще, у нашому місті, є т.зв. Пожежна площа, знаменита донедавна, нічним магазином «Аміго», який у цілодобовому режимі, експресово, у громадському місці, порушуючи закони, споював горілкою всіх бажаючих.

Проте, друга і третя, гм, площі, насправді не майдани, а проїжджа частина вулиць. Пошпацерувати там, не ризикуючи потрапити під колеса автівок, доволі ризиковано. Це місцева комуняцька влада, щоби не увіковічнювати національних героїв, обізвала неіснуючий майдан іменем великого українця. Як і вулицю генерала Шухевича, де половина будинків під іменем Галана. Проспектом Бандери – забур’янений автошлях на околиці міста. Героїв УПА – схил дороги біля моргу.

Проте, повернімося до мітингу. Людей я нарахував, приблизно двісті, в основному, похилого віку. Стояли порожні намети зі БЮТівською символікою. Звукоозвучувальну установку, схоже, притарабанили з Будинку культури, що навпроти. Та і з підключенням до електромережі, видати, проблем теж не було. Як і з фахівцями. Не те що під час всеміської акції «Нововолинськ без Сапожнікова»… До мікрофону, почергово виходили виступаючі, закликаючи ставити підписи на паперах та їхати в Київ. Пожвавлення і аплодисменти викликав виступ голови МО ВО «Свобода» О. Гольчука. Чоловік прямо запитав, а де міський голова, який пройшов у міськраду від її політсили? Де міські депутати, у повному складі, всіх 18, вони що, вийшли з «Батьківщини? Де голова депутатської фракції БЮТ А.Гаврилюк? Чому так мало членів партії «Батьківщина», осередки якої в Нововолинську, кажуть, нараховують 3000 людей? Де ще один обласний депутат і керівники підприємств та організацій, що посіли посади завдяки партіїї Юлі? Чому, окрім В.Рожелюка, немає на майдані заступників помаранчевого мера, якого підтримала Тимошенко і який цілувався з нею привселюдно, у кожний її приїзд, а потім друкував це фото на величезних рекламних буклетах і календарях? Бояться «Партії регіонів»?

Працювала камера оперів з нововолинського УМВС. Кабельному телебаченню ТТІ, близькому до міського голови, видно, було наказано мітинг на підтримку Ю.Тимошенко, не увіковічновати і в ефір не давати. Майоріли національні і партійні прапори.

У Юлі було достатньо часу, щоб перевести свою партію на рейки національної ідеї. Не захотіла. Така ось, на цьому тлі, і «всенародна підтримка» та «любов». Я там був, мед-пиво пив. По бороді текло, та в рот не потрапляло.

 

15.08.2011 р.

 

Анатолій Бідзюра, журналіст, Нововолинськ, Волинь

Переглядів: 412 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

...

Погода в Нововолынске

Опитування