Антикорупційний сайт Анатолія Бідзюри "Красти не можна"

П`ятниця, 17.05.2024, 14:13

Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід

Головна » 2013 » Лютий » 8 » В НАС ВСЕ ЧУДОВО, УЛЮБЛЕНА МАРКІЗО!(або «КРАСТИ НЕ МОЖНА!»)
10:29
В НАС ВСЕ ЧУДОВО, УЛЮБЛЕНА МАРКІЗО!(або «КРАСТИ НЕ МОЖНА!»)

Збираючись на звіт міського голови до сесійної зали міськради, я письмово оформив те, про що говорять нововолинці між собою на кухнях, у барах та на дачах. Всього, 10 запитань, які помістилися на стандартному листі А4. Та, далеко не всі. Хоча, по-бідному, є ще щонайменше 100 запитань на які я хочу отримати правдиву інформацію від міської влади і на яку місцеві чиновники не хочуть, або уникають давати відповіді. Окрім моїх, було іще три, від мого товариша Василя Ковальчука, теж оформлені письмово.

Голова, менш-більш відверто відповів на одне. Щодо висновків по результатах прокурорської перевірки стосовно поборів у місцевій освіті та зловживань зі благодійними внесками хворих у ЦМЛ. Подітись було нікуди. В.Сапожніков довго розводився про хронічну нестачу коштів, бідність та що і у Києві існують лікарняні каси, попри задекларовану у Конституції України безоплатну медицину. Нарешті таки визнав: зловживання у ввірених йому територіальною громадою бюджетних галузях, якими є міське Управління освіти та ЦМЛ, були. Про що він, звичайно, анічогісінько не знав і тут таки подякував співробітникам прокуратури за проведену перевірку, яка широко розкрила йому очі на адміністративні посадові злочини підлеглих чиновників. Отакої! А як же персоніфікована відповідальність? На що він сказав, що і так за все відповідає. Ой, чи? На решту питань, відповіді міського голови нагадували «пінг-понг» зі звинуваченнями кого завгодно, тільки не себе. У тім числі і мене. Що ніби, оббріхував його дочку, яка живе у Білорусі. Та апелював до президента А. Лукашенкі. Всі бачили знамениту телепрограму ТБ «ZІК», «Хто тут живе?», де головним героєм був саме нововолинський міський голова. Там – всі відповіді. Дозвольте, але ж я не мер, і не публічна особа, на відміну від вас. Звідки така знервованість?. Правда, на початку звіту я із гаслом «Красти не можна!», пройшовся два рази по центральному проходу поміж рядами, намагаючись, щоб заклик прочитали всі присутні. Сфотографував залу. Очевидно, цим і була викликана така нервова реакція голови. Проте, у питаннях методів спротиву місцевому владному режиму, я намагаюсь ніколи не виходити за межі гарантованих  громадянам конституційних норм і законодавчих актів України. А те, що комусь це не подобається - хай ковтає свої проблеми сам.  Коли звітувальник почав читати запитання Василя Ковальчука, хтось із служивого люду на переднім ряду, вигукнув: «Не читайте Вікторе Борисовичу! І так все зрозуміло». Після чого мер припинив звіт і розпустив зібрання. Підіб’ємо підсумки. Я дякую всій громаді, що майже ніхто із сірих не прийшов послухати звіт. Я безмежно вдячний «червоним директорам», високопосадовцям бюджетної сфери, чиновникам міськради, комунальному начальству, правоохоронцям, знайомим і друзям мера та посадовим особам, що у робочий час, покинувши працю, не полінувалися прибути на звіт свого старого улюбленця. Не можу надякуватись представникам корінного народу, до якого належу і я, всім українцям, що проживають у Нововолинську за надану мені і В.Ковальчуку можливість, підслухавши кухонно-дачні розмови,  оприлюднити їх широкому загалу громади на звітуванні міського голови у сесійній зала міськради. Іще раз щиро дякую за активну життєву позицію. Живіть довго, добре і щасливо!

 

08.02.2013 р.   Анатоль Бідзюра, голова ГО «УкрПоль», журналіст, Нововолинськ

Переглядів: 413 | Додав: Анатоль | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 1
1 NIKA  
0
Анатолій Миколайович,мені дуже приємно,що я знайома з Вами. Після закінчення школи,в якій викладачі-дисиденти навчали нас бути справжніми людьми,не згинатися у позі раком перед злодіями у законі,перед хабарниками,юдами,продажними істотами роду Homo,Ви перша людина на теренах України,з якою мене звела доля,з такими ж поглядами на життя. Мені страшно,соромно і боляче,що рід український настільки принизив сам себе,що вже не тямить,що його відкрито винищують,продають,обдирають...і спостерігаючи все це,цей народ просто жере сало,п'є горілку,матюкається...і в п'яному окрику ладен вбивати,карати і стояти за правду,а як тільки хміль пройде,то тихо волочить ноги на рабську працю за злиденні копійки,а в маршрутці він може огризатися до старої людини,чого мовляв не силить у хаті,а швендяє по маршрутках,та плутається попід ногами не дає молодому поколінню спокійно та гарно жити. Та тільки зі старими,малими може показати свою силу,яка в кулаці та на дні пляшки,а з окупантами він тихий та сумирний,мовляв:"Вони ж влада олігархів,вони ж знають,що роблять..." Знають,що нарід наполоханий,боязкий,лукавий,продажний,брехливий, от і роблять,що заманеться... Вибачте,що мене не було поряд з Вами,бо відстоювали Ви і мої права,тому це справа кожного питати у наймитів:"А що дорогенькі,де гроші бюджетні? Де дороги по яких можна їздити та ходити,а не автомобілі та ноги ломати?" Де ж ті дерева,які саджали у парку ще наші діди? Чому дітки в садочках не мають меблів,олівців та іграшок,а,Ви,нагле,вгодоване плем'я катаєте свої неповороткі зади у мерседесах?" Бо КРАСТИ ДІЙСНО НЕ МОЖНА,а ви вже покрали все,обікрали не тільки нас,а вже й наших праправнуків. Та тільки народу до того байдуже,йому ніколи,бо треба їхати гроші заробляти у Польщу-Італію-Москву-Київ,а стати на місті і подумати тим,що голова називається,а чому ж ти холопе їдеш у далечінь,кидаючи родину,щоб заробити на кусень хліба,адже німці,поляки не їдуть до біса на кулічки заробляти на кусень хліба,а працюють за добру зарплатню вдома,біля родини. А знаєш,народе,ЧОМУ? Та тому,що вони вміють спитати своїх наймитів про кожну потрачену копійчину бюджета,а ти опустивши голову тихо слиниш п'яний на кухні...Слинь далі...то такої долі ти хочеш для своїх дітей та онуків,бо ніхто крім тебе не спитає у тих,хто,як Хан Батий вже розграбовує останнє...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Слухаємо

Пошук

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

...

Погода в Нововолынске

Опитування